Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gül: Önemli olan paranın değeri

3 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sütlüce’de çevik kuvvet midibüsüne yapılan bombalı saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gül, herkesi çok daha dikkatli olmaya davet ederek, “Ne olursa olsun azimle, kararlılıkla terörle mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazını Tarabya Kalenderüstü Camii 'nde kıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında camiye gelen Gül, çıkışta bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Aracına bineceği sırada gazetecilerin isteğini kırmayan Gül, soruları cevapladı. Sütlüce 'de 16 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili konuşan Gül, terörle mücadele içerisinde olduklarını belirterek, “Zaman zaman böyle çok acımasız yüzlerini gösteriyorlar. Bu seferde yaptıkları o. Bütün bunlar milletimiz için ibret vesilesi olması gerekir. Terörle mücadelenin ne olduğunu herkesin çok iyi anlaması gerekir. Ve teröre bulaşanların asla affedilmemesi ve teröre bulaşanların hiçbir zaman terörü gerekçelendirilmelerine izin verilmemesi gerektiğini gösterir. Şimdi şehrin ortasında yoldan geçen insanlara sivil insanlara karşı bile eğer bu canice saldırılar yapılabiliyorsa o zaman herkesin çok daha dikkatli olması ve en ufak bir şekilde terör yapanlara, teröre bulaşanlara sempati duymaması gerekir. Bu çok önemli. Ama ne olursa olsun azimle kararlılıkla terörle mücadeleye devam edeceğiz.“ dedi.

Eğitim sistemiyle ilgili soruları da yanıtlayan Gül, yeni sistemle ilgili şöyle konuştu: “Meclis 'te tartışılıyor. Herkes tartışıyor. Tartışılarak sonunda çoğunluk neyi söylerse muhakkak ki kritikler tenkitler bunlar da dikkate alınarak bir neticeye ulaşılacaktır. Bunlar demokratik sistemin gerekleridir, tartışmak. Önemli olan tartışabilmek herkesin konuşabilmesidir.” Şeklinde konuştu.

Okula başlama yaşı ve mesleki eğitimin ikinci dört yıldan sonra verilmesiyle ilgili soruya ise Gül, bunun Meclisin kararı olduğunu hatırlatarak, “Demokratik ülkelerde yasalar nasıl yapılır? Açık seçik tartışılarak bütün partiler fikirlerini söyleyerek sivil toplum örgütleri bu konuyla ilgilenenler görüşlerini ifade ederler. Bütün bunlar dinlenir, bunlara eminim ki önem verilmesi gerekir. Ve Sonunda nihayet uzmanların tavsiye ettiği doğru neyse o istikamette yasalar milletin iradesini temsil eden parlamento tarafından gerçekleştirilir. Bunlar normaldir.” dedi.


'TL'NİN LOGOSU HAYIRLI OLSUN'


Türk lirasının yeni logosunu beğendiniz mi? borusuna soruyla karşılık veren Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben size sorayım, nasıl beğendiniz mi? Nihayette bir taraftan hepsi birbirine benzeyecektir, muhakkak ki önemli olan tabi ki esas paranın değerinin piyasada değerli olmasıdır. Yani serbest piyasa ortamı içerisinde herkesin parasının geçerli olduğu bir ortamda Türk parasının da değerli olması ekonomik politikaları o bakımdan çok önemlidir. Öyle veya böyle bu sembolize edilir o çok önemli değil. Nihayette seçimle yapılmış ortaya bir tasarım bir model çıkmıştır. Hayırlı olsun.”

Cumhurbaşkanı Gül ardından makam aracına binerek Tarabya Köşkü 'ne döndü.






HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı