Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Deniz Baykal yüzünü bağışladı

27 Mart 2012 Salı günü yayınlandı Türkiye’nin ilk yüz nakilli kişisi Uğur Acar’la buluşan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, basında çıkan fotoğraf ve görüntülerdekinden çok daha iyi bir yüzle karşılaştığını söyledi.

Baykal, “Pek nakil yaşamamış ama biraz soğuk kanlı davranan, her şeye fazla yüz vermeyen bir karizmatik şahsiyet duruşu içinde.” dediği Uğur Acar’la ilgili, “Biraz karizma duruşu var. Yüz Cool takılıyor.” yorumunda bulundu.

Deniz Baykal, CHP Antalya milletvekilleri ve il yöneticileriyle birlikte Türkiye’nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan’ı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ziyaret etti. Baykal ve beraberindekiler hastane girişinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meral Gültekin ve Ömer Özkan tarafından karşılandı.Ömer Özkan ve ekibini kutlamak için ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Baykal’ın sözlerinin ardından basın açıklaması yapılan odaya Uğur Acar da girdi. Uğur’un taburcu olduğunu, ancak haftada iki kez kontrole geleceğini anlatan Özkan, “İki üç hafta böyle takip edeceğiz. Sonra haftalık, ardından aylık kontrolleri olmak üzere bir yılı tamamlamayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Etik değerlerin ve hasta haklarının çiğnendiği yönündeki eleştirilere de cevap veren Ömer Özkan, “Biz, ameliyat başlamadan önce hastamızdan aldığımız izinlerle, bittikten sonra da aile ve hastanın izin verdiği ölçüde sizleri her aşamada bilgilendirmek zorundaydık ve bilgilendirdik. Çok yeni bir konu. Ameliyatın ilk aşamasından itibaren haberdar oldunuz. Neler yapılıyor hepsini tüm ayrıntılarına kadar sizlere anlattık. Toplumun bunları bilmesi gerekiyor. Toplum bilgilendirildiği ölçüde bunu kabul ediyor ve kabul etti. Çok ilgi gösterdi. Bu konuda oldukça rahatız.” değerlendirmesinde bulundu.Türkiye’de iki ayda üç yüz naklinin nasıl gerçekleştirildiği yönünde bir merak olduğuna da değinen Özkan, bu soruya şu cevabı verdi:

“Biz bunu topluma çok açık şekilde belirttik ve toplum bunu kabul etti. İki yıldır bir tane yüz nakli yapalım diye uğraşırken, bizim ilk vakamızdan sonra bir anda iki ayda üç yüz nakli yapıldı. Bu Türk toplumunun bu konulara ne kadar açık olduğunu belirtiyor. İnşallah organ naklinin fark edilirliğini artırıyoruz ve sizlerin yayınlarıyla gelecekte özellikle de hayat kurtarıcı organlar açısından katkımız olacaktır.”Yapılanın büyük bir başarı olduğunu ifade eden Deniz Baykal, Uğur Acar’la sohbetine “Kendini iyi hissediyor musun?” diye sorarak başladı.

Uğur’a hitaben, “Açıklamalarını can kulağıyla dinliyoruz. Büyük moral veriyorsun bizlere de. Senin başarın herkesi çok yüreklendirdi, çok ferahlattı. Hayırlı olsun. Diliyoruz ki çok daha iyi olacaksın.” diyen Baykal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biraz karizma duruşu var. Yüz vermeyen, cool mu diyor gençler ona? Cool takılıyor."Baykal, bir gazetecinin “Nasıl buldunuz?” sorusuna ise şu karşılığı verdi: “Çok müthiş. Basındaki fotoğraf ve görüntülerden izlediğimden çok daha iyi gördüm. Böyle bir nakil yaşadığını düşünmek zorunda değiliz. Şu anda pek nakil yaşamamış ama biraz soğukkanlı davranan, her şeye fazla yüz vermeyen, karizmatik bir şahsiyet duruşu içinde. Gerçekten müthiş başarı.”CHP heyeti, basın toplantısının ardından çift kol nakli olan Atilla Kavdır’ı da ziyaret etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı