Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kızına adını verdiği müzede

18 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı Türkiye-Ekvador arasında ilk defa gerçekleştirilen Ticaret ve Yatırım Forumu İstanbul'da yapıldı.

İki ülkeden çok sayıda işadamının hazır bulunduğu foruma, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Ekvador Devlet Başkanı Rafael Vicente Correa Delgado da iştirak etti.

EKVADOR KİLİT ÜLKE

Forumun açılış konuşmasını yapan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Ekvador 'u Latin Amerika 'ya açılmada anahtar ülke olarak gördüklerini söyledi.

Forumda işadamlarına hitap eden Ekonomi Bakanı Çağlayan ise Ekvador 'un da yer aldığı Latin Amerika 'ya ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Ekvator 'la olan ticaret hacminde hedefin bir milyar dolar olduğunu dile getiren Çağlayan, Latin Amerika ülkeleriyle bundan 9 yıl önce 892 milyon dolar olan ticaret haminin, bugün 7 milyar doları geçtiğini hatırlattı. Çağlayan, bu rakamı da yeterli görmediklerini hedeflerinin bunu 17 milyar dolara taşımak olduğunu kaydetti.

Coğrafi uzaklığın önemli olmadığına da işaret eden Çağlayan, Ekvador Cumhurbaşkanı 'nın ziyaretiyle iki ülkenin bir birine daha da yaklaşacağını kaydetti. Çağlayan 'Ekvator 'u seviyorduk, şimdi daha da çok seveceğiz ' dedi.

ÜLKESİENE YATIRIMA DAVET ETTİ
Salona girişinde alkışlar eşliğinde karşılanan Ekvador Devlet Başkanı Rafael Vicente Correa Delgado ise forumda yaptığı konuşmada, Türk yatırımcılarını ülkesine davet etti. Türkiye 'de bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren konuk Devlet Başkanı Delgoda, kızının ismini Türkiye 'ye karşı olan sevgisinden dolayı Sofiye (Ayasofya) koyduğunu hatırlattı. Ülkesinde enerji ve madencilik alanında önemli yatırım potansiyeli olduğunu dile getiren Delgado, Türk insanını sadece yatırıma değil, ülkelerini gezmeye de beklediklerini ifade etti. Konuk Cumhurbaşkanı: “Size kapılarımızı açık olarak bekliyoruz.” dedi.

Çağlayan Ekvador Cumhurbaşkanı 'na gün anısına vazo hediye etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı