Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şafak Pavey'e ABD'den ödül geldi

10 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, ABD’de 2012 Uluslararası En Cesur Kadın Ödülü’nü aldı.

Şafak Pavey, First Lady Michele Obama 'nın da katıldığı törende, ödülünü ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton 'dan aldı.

Hillary Clinton, engellerini kudrete çeviren Pavey 'in beklenenlerin çok ötesinde işler yaparak ödüle layık görüldüğünü ifade etti. Şafak Pavey 'in, BM 'nin engelli hakları konusundaki çalışmalara yorulmak bilmeden ve tutkuyla verdiği destek sayesinde dünya genelinde çok sayıda insanın korunabildiğine dikkat çekti. Clinton, Pavey 'in dünyanın neresine giderse gitsin, sadece engellilerin değil, kadın, çocuk, azınlıklar ve diğer dezavantajlı grupların haklarını savunduğunu ifade etti ve “Sana gerçekten minnettarım Şafak.” dedi.

Bakan Clinton, CHP Milletvekili Pavey 'in Haziran ayındaki seçimlerde TBMM 'ye giren ilk engelli kadın olduğunu hatırlattı ve adaylığın koyma cesareti göstermesinden dolayı da kendisini kutladı. Clinton, Şafak Pavey 'in engelleri yıkarak, sadece Türk vatandaşları için değil, dünyadaki tüm erkek ve kadınlara örnek olduğunu vurguladı.

Törende Afganistan, Brezilya, Burma, Kolombiya, Libya, Maldivler, Pakistan ve Sudan 'dan da kadınlar ödül aldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı