Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Esenboğa'da uçuşlar 1,5 saat durdu

2 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Ankara Esenboğa Havalimanı'nda radarlara enerji veren kuvvet santralinde yangın çıktı. Elektrik sisteminde sıkıntıya neden olan yangın nedeniyle uzun süre Esenboğa'ya uçak iniş ve kalkışına izin verilmedi.

Sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda kuvvet santralinde yangın çıktı. Radarların çalışmasına ve elektrik sistemine zarar veren yangın dolayısıyla uzun süre Esenboğa'ya uçak iniş ve kalkışına izin verilmedi. Esenboğa Havalimanı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, çıkan yangından radarların elektrik sistemi olumsuz etkilendi. Kısa süre sonra yangının söndürülüp sorunun giderildiği belirtilirken, bu süre içerisinde ise uçak iniş ve kalkışına izin verilmediği kaydedildi.

Esenboğa'da bulunan uçakların yolcularıyla birlikte kuleden kalkış için izin beklerken, kule ile kokpit arasındaki konuşmalar da havalimanında meydana gelen sıkıntıyı ortaya koydu. Konuşmalarda pilotlar kuleden sorunla ilgili bilgi almaya çalışırken, kule görevlileri ise pilotlara uçakları park yerine geri döndürmelerini, Ankara radarlarında ve diğer sistemlerde sıkıntı olduğunu anlatıyor.

ELEKTRİK SİSTEMLERİ AKÜYLE ÇALIŞTIRILDI
Kule ile kokpit arasındaki konuşmalar sırasında, kokpitteki bir görevlinin 'Kuvvet santralinde yangın çıktı ve yangına müdahale edilemiyor. Ve bütün elektrik sistemleri şuanda aküyle çalışıyor ve onunda şuan bitmek üzere olduğu söyleniyor ' şeklindeki sözleri yaşanan sorunun büyüklüğünü ortaya koyuyor.

Sabah saatlerinde meydana gelen yangın sonrasında yaşanan sıkıntının ise sona erdiği belirtilirken, Esenboğa Havalimanı'na uçakların inişine izin verildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı