Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türkan Şoray açtı, PKK'lılar yaktı

12 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, dün gece PKK yandaşlarınca Mehmet Akif Ersoy Lisesi bahçesindeki prefabrik 2 sınıfın yakılarak kundaklanmasını kınadı.

Olayla ilgili bir kınama metni yayınlayan Abdullah Aras, daha bundan birkaç gün öncesinde Van’ın kış turizminin göz bebeği olan Abalı Kayak Tesisleri’ni yakan PKK yandaşlarının şimdi de Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin bahçesinde sınıf olarak kullanılan 2 adet prefabrik okulu yaktıklarını söyledi.

Aras, “Daha önce Hakkari, Şırnak ve Diyarbakır’da yaktıkları gibi burada da aynı şekilde yaktılar. Şimdi soruyoruz. Bir okulu yakmakla neyi halledeceksiniz? Bir okulu yakmakla hangi sorunu çözeceksiniz? Bir tesisi yakmakla nereye varacaksınız? Biz bunların cevabını bilmiyoruz, ama şunu çok iyi biliyoruz ki bu işin sonu asla böyle gelmez. Asla böyle bir yere varılmaz. Bu okullarda hepimizin çocukları ve hepimizin geleceği var. Sanıyorlar ki meselelerin çözümü bir sırasın, masanın ve kitabın yakılmasıyla olacak. Oysa ki aslında yanan ne sıradır, ne masa, ne de kitap. Asıl yanan, çözümdür. Asıl yakılmak istenen de demokrasidir. Neticede bu saldırı hiçbir amaca hizmet edemeyeceği gibi aynı zamanda hiçbir akla ve mantığa da hizmet edemez. Biz, çocuklarımızın geleceğini ateşe veren, toplumun kendisini ifade etmesini engelleyen, okuyup öğrenmesine müsaade etmeyen, eğitimden korkan, gelişmeden korkan zihniyetin bu çirkin eylemini şiddetle kınıyor ve kimseye yararı dokunmayacak bu cehalet eylemlerinin bir daha yaşanmamasını diliyoruz” dedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı