Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sultan'ın zor anları

25 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin onur konuğu sinema sanatçısı Türkan Şoray, şehit aileleriyle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, törenin yapıldığı Jandarma Bölge Komutanlığı'na Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile gelen Türkan Şoray'ı İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Koç karşıladı.

Şehit Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey Salonu'ndaki törene şehit ailelerinin yanı sıra Vali Hüseyin Avni Coş ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı katıldı.

Salonda konuşma yaparken oldukça duygulanan Türkan Şoray, şunları kaydetti:

''Burada bulunan yüreği yanık herkesin önünde saygıyla eğiliyorum. Bu acı hepimizin acısı, bu vatan hepimizin vatanı, bu evlatlar hepimizin evlatları. Evlatlarımızı kaybetmenin acısı hepimizin içinde kor gibi duruyor. Ben de bir anneyim. O acıyı o kadar hissediyorum ki. Ama artık anneler, aileler ağlamasın. Eşler, çocuklar mutsuz olmasın. Ülkemizde birbirimizi severek, barış içinde yaşayalım. Yüreğim kan ağlıyor. Artık bu acıları çekmeyelim. Ne yapmamız gerekiyorsa yapalım.''

Şoray, şehitler Ali Bezik ve Gökhan Yıldırım'ın ailelerine plaket verdi. Şoray, şehitlerin annelerine ve eşlerine sarıldı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da ailelerin gencecik evlatlarını daha onlara doymadan kaybettiğini ve bunun acısını yaşadığını belirtti.

Böylesi törenlerde hazin tabloların ortaya çıktığını kaydeden Vali Coş, ''Bu tablolar hazindir ama aynı zamanda onurlu ve şereflidir. Neticede hepimiz faniyiz. Ama bu dünyada rütbelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine ulaşmak şereftir. Şehit ailelerini kutluyorum. İnsanın sevdiklerinden ayrılması kolay değil. Ama onlar onurlu ve şerefli evlatlardır'' ifadesini kullandı.

Terör örgütünün Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen güçlerce maşa olarak kullanıldığını vurgulayan Coş, belli bir yaşa gelmiş insanları kandıramayan örgütün artık çocukları kandırmaya çalıştığına dikkati çekti.

Vali Coş, Rasim Şevik ve Orhan Özkaynak'ın ailelerine plaket verirken, Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Musa Memiş ve Mahmut Yeşilçam'ın ailesine, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Abdullah Aydın Emer ve Lokman Tekin'in ailelerine plaket verdi.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: İbrahim Uyar


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı