Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Fatih Terim teröre isyan etti

22 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kasımpaşa'yı 2 - 1 mağlup ettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, Gaziantep'te yaşanan bombalı saldırı nedeniyle futbol konuşmak istemediğini söyledi.

Müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısına oldukça moralsiz bir şekilde gelen Fatih Terim, “Kaka'yla, Engin Baytar'la, maçla ilgili sorularınızın hepsine cevap vereceğim ama Gaziantep'teki olaydan sonra, durumum şimdi yorum yapmak için müsait değil. Başka bir gün Florya'ya gelin, bunların hepsinin yanıtını vereyim” dedi.

Maçtan sonra duydukları şeylere bir insanın Türk olup da üzülmemesinin mümkün olmadığını dile getiren Terim, “Yazıklar olsun. Bu ülkeye ne oluyor? Şimdi 3 puan aldık diye göbek mi atayım? Milletin evine ateş düşmüş. Her gün 1 oluyor, 2 oluyor. Beyler nereye gidiyoruz? Böyle bir gecede, 'Kazandığımız için, 3 puan aldığımız için mutluyum, sevinçliyim' demeye utanıyorum. Böyle olacaksa spor yapmayalım, futbol oynamayalım” ifadelerini kullandı.

Yaşanan hadisenin ardından söyleyecek söz bulamadığını vurgulayan tecrübeli teknik adam, moralinin çok bozuk olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Onlar da ana baba evladı. Hiçbir ölüm olmasın. Bu ülkenin ananelerine, örflerine, kardeşliğine ne oldu?. Dinimiz bunu emretmiyor. 'Komşun açsa, sen tok duramazsın' denilen bir dinden geliyoruz. Belki sesimizi çıkarmıyoruz ama takip ediyoruz. Gazetelerin sadece arka sayfalarını okumuyoruz. Ülkemizde neler olduğuna biz de bakıyoruz. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Onlar da candır. Şimdi gelip ben nasıl maç analizi yapayım? 1-2 gün bana müsaade edin. Galip mi geldik biz? Maç sonu kaynar sular dökülmüş gibi olduk.”

Terim'in yaptığı konuşma, basın toplantısını izleyen medya mensuplarından da alkış aldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı