Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Azez'in çocukları

21 Ağustos 2012 Salı günü yayınlandı Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde, Esed rejimi askerleri tarafından gerçekleştirilen hava saldırısının ardından Türkiye’ye sığınan mültecilerin Gaziantep’e getirilmesine başlandı.

1500 kişilik kafile, Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan araçlarla Gaziantep Üniversitesi içerisindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait binalara taşınıyor. Toplam 3 bin Suriyelinin Gaziantep’e getirilmesi bekleniyor. Saldırıdan kaçan sığınmacılar arasındaki çocukların durumu dikkat çekiyor. Ailelerin yaşanan saldırının izlerini taşıdığı, çocukların her şeyden habersiz oyuncaklarını ellerinden düşürmediği, bazı çocukların da yorgun düşerek uyuduğu görüldü.

Suriyeli mülteciler minibüslerle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ekiplerinin koordinesinde ve emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Gaziantep’e getirildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait blokların önüne yanaşan araçlardan inen Suriyeliler, tek tek binalara yerleşmeye başladı.

Karkamış’ta yapımı devam eden mülteci kampına taşınacakları öğrenilen sığınmacıların, gün boyunca Gaziantep’e getirilmeye devam edileceği, rakamın da 3 bini bulacağı bildirildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun dışında kapalı spor salonlarında da misafir edilecek olan Suriyelilerin, her türlü ihtiyacının karşılanması için de adeta seferberlik ilan edildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı