Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çelik'ten salvolar

15 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Leyla Zana’nın terör sorunun çözümü konusunda yaptığı açıklamalarını önemsediğini belirterek, “Sayın Leyla Zana’nın bu röportaj kapsamında söylediği her kelimeye, her cümleye şüphesiz ki katılmıyorum ama çoğunlukla söylediklerinin çözüme katkı sağlama ve çözümden yana olma iradesini ifade ettiğini belirtmek istiyorum” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çelik, bugün bir gazetenin manşetinde yer alan ve Leyla Zana’nın terör sorunun çözümüne ilişkin açıklamalarına yer verilen röportajla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çelik, Leyla Zana’nın bu konudaki açıklamalarını önemsediğini belirterek, “Bu röportaj kapsamında Sayın Leyla Zana’nın söylediklerinin önemli bir kısmını sürece katkı sağlayıcı, sağduyulu ifadeler olduğunu, sağduyulu mesajlar içerdiğini, çözümden yana, kanın durmasından yana bir tavrın eseri olduğunu açıkçası görüyorum, değerlendiriyorum” dedi.

BDP içerisinde ve muhalefet içerisinde çözüm üretmek isteyen herkesin bu sağduyuyu göstermesini ümit ettiğini belirten Çelik, “Sayın Leyla Zana’nın bu röportaj kapsamında söylediği her kelimeye, her cümleye şüphesiz ki katılmıyorum ama çoğunlukla söylediklerinin çözüme katkı sağlama ve çözümden yana olma iradesini ifade ettiğini belirtmek istiyorum. Ümit ediyorum ki, bu ve benzeri sağduyulu hareketler çoğalır. Dediğimiz camia içerisinde kendini şahin kabul eden insanların söylemlerinin, eylemlerinin bugüne kadar çözüme katkı sağlayıcı olmadığının da anlaşılması gerekiyor” diye konuştu.

ANAYASA MAHKEMESİ’NİN KARARI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı’nın görev süresiyle ilgili kararını yarın açıklayacak olmasıyla ilgili bir soruyu da cevaplandırdı. Çelik, “Biz dereyi görmeden paçayı sıvamıyoruz” derken, çıkan karara göre hareket edeceklerinin altını çizdi.

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER

Çelik, özel yetkili mahkemelerin kaldırılacak olmasıyla ilgili bir soru üzerine de, bu mahkemelerin kaldırılması durumunda terörle mücadele kapsamında yargının elinin zora girmeyeceğini, silahlı terör örgütlerinin yargılanmasının zaafa uğramayacağını belirtti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı