Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çiçek Çankaya'dan memnun ayrıldı

12 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun bugün köşke yaptığı ziyareti değerlendirdi.

Çiçek, Cumhurbaşkanı’nın hem desteğini almak hem de bilgilendirme yapmak için ziyarette bulunulduğunu söyledi.

Ankara Mobilya Fuarı’nın Altınpark’taki açılışına katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun bugün Çankaya Köşkü’ne yaptığı ziyaretin bilgilendirme ve destek talep etme ziyareti olduğunu söyledi.

Komisyonun daha önce aldığı karar gereği Cumhurbaşkanı Gül’ü ve parti genel başkanlarını hem bilgilendirme hem de destek talep etme ziyaretleri yapacaklarını ifade eden Çiçek, "Bu anayasa yapım süreci ile ilgili hem bilgilendirme hem de desteklerini almak noktasında bir karar alınmıştı. O çerçevede bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde de siyasi partilerimizin genel başkanları ile uygun olduklarında ziyaret edeceğiz, bilgilendireceğiz. Çünkü bu birlikte yapılacak bir iştir. En başta siyasi partilerimizi desteği var ama kamu oyu önünde söylenmesinde biz fayda görüyoruz. Beklentilerimiz sadece siyasi partilerimizden değil, herkesten en başta da medyadan bekliyoruz." dedi.

Bu dönemin en nemli konusunun anayasa konusu olduğunu kaydeden Çiçek, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye’nin en önemli konusudur. Birçok tartışmada anayasadan kaynaklanıyor. Güzel bir mutabakat oldu Haziran seçimlerinden sonra, 4 siyasi parti yeni bir anayasa yapım konusunda anlaştılar ve bir uzlaşma komisyonu kuruldu. Onun için komisyonun bu çalışmalarının başarı ile sonlanması gerekiyor. Biz meclis başkanlığı olarak, komisyon olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ziyaret bu çerçevede gerçekleşti. Katılan arkadaşlar kendi izlenimlerini ve değerlendirmelerini ifade ettiler Sayın Cumhurbaşkanı’na. Sayın Cumhurbaşkanı da zaten yakinen takip ediyor. Dolayısıyla bundan sonraki görüşmeler de devam edecek."Liderlerle görüşme için bir tarih belirlendi mi yönündeki bir soruya ise Çiçek, "Özel kalemleri ile konuşup onu size bildiririz." diye cevap verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı