Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hem eğlence hem alışveriş

9 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Shopping Fest kapsamında Kızılay Güvenpark’ta oluşturulan dev dinozorların bulunduğu parkın açılışını yaptı.

Kızılay Güvenpark’ın dört bir yanında konuşlandırılan dev dinozorların ve 23 gün boyunca etkinliklerde yer alacak. Dinozorlar parkının açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in yanı sıra, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Shopping Fest Hazırlama Komitesi Başkanı Mehmet Akbacak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Gökçek, Ankara için bu festivalin bir milat olduğunu belirterek, "Ankara mutlaka ‘ticarette de bir numara olmalı’ dedik ve her türlü desteği verdik." dedi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Shopping Fest’te daha çok yerli turistlere ağırlık verdiklerini, önümüzdeki yıldan itibaren Ankara’dan dünyaya seslenecek bir festival haline gelineceğini belirten Başkan Gökçek, Guinnes Rekorlar kitabına girme gibi bir iddialarının da olduğunu kaydetti.

Başkan Gökçek, şunları söyledi: "Müracaatımızı da yaptık. Dünyada pek çok yerde alışveriş festivali var ama bizimki kadar sosyal ve kültürel etkinlikleri olan ikinci bir alışveriş festivali yok. Her gün ortalama 300 adet gösteri olacak. Ankara’nın dört bir tarafında. Gazetelerde nerede hangi gösteriler var rahatlıkla görebilirsiniz. Bu arada esnafımızın da bize vermiş olduğu bir söz var. ‘yüzde 35 ile yüzde 50 arası bir indirim yapacağız’ diye. Dolayısıyla alışveriş yapacak vatandaş için ihtiyaçlarını karşılayacakları en mükemmel zaman. Siteler esnafı diyor ki ‘evlenmek isteyen, çocuğuna yatak odası takımı almak isteyen artık Siteler’e koşsun’ Siteler’de yüzde 40 ile yüzde 60 arası indirim var." Çocukları sevindirmek için Dinozor Parkı açtıklarını aktaran Gökçek, 1 Temmuz’dan sonra dinozorların başka parka taşıyacaklarını kaydetti.

Festivalin Ankara’ya hayırlı uğurlu olmasını ve esnafa bol kazanç getirmesini temenni eden Başkan Gökçek, "İnşallah esnafımızın kasaları dolar, Ankara daha zengin hale gelir. Bu alışveriş festivalini her sene daha da geliştirip devam ettirecek olursak, inşallah 5 sene sonra 5 milyon turisti yakalarız. Hedefimiz budur. Ankara buna layık. Ankara için ne yapsak az diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyor, hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum." dedi.

"22 GÜN BOYUNCA ANKARA’DA HEM ALIŞVERİŞ EDECEKSİNİZ, HEM DE EĞLENECEKSİNİZ"

ATO Başkanı Salih Bezci de bir sene önce başlatılan emeğin bugün bu hale geldiğini belirterek,"Biz burada bir ateş yaktık. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer sivil toplum örgütleri ile Ankara’yı bugün bu noktaya getirdik. Önümüzdeki yıllarda Ankara Olimpiyatlara, ekspolara en iyi şekilde adaydır. Biz de bunları büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer sivil toplum örgütleri önderliğinde en iyi şekilde yapacağız. 22 gün boyunca Ankara’da hem alışveriş edeceksiniz, hem de eğleneceksiniz. 22 gün dünyaya biz Ankara’nın var olduğunu sesleneceğiz, haykıracağız." dedi.

Shooping Fest Hazırlama Komitesi Başkanı Mehmet Akbacakoğlu ise perakende sektöründen gelen bir insan olduğunu belirterek, "Bugün Ankara’da başlayacak indirimler çok özel indirimlerdir. Her sene çok özel mağazaların bir ay önce müşterilerine yaptığı daveti biz bugün bütün Türkiye’ye ve Dünya’ya yapıyoruz hayırlı uğurlu olsun, hepinize saygılar sunuyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Gökçek beraberindekilerle birlikte dinozor parkı gezerek bol bol fotoğraf çektirdi.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Shooping Fest etkinlikleri çerçevesinde Güven Park’a yerleştirdiği uzunluğu 3.5 ile 14 metre, yüksekliği 1.2 ile 3.1 metre arasında değişen 18 hareketli dinozor maketi çıkardıkları ses, ağızlarından çıkardıkları su ile çevredekilere varlıklarını hissettiriyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı