Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hastane duman altı

6 Haziran 2012 Çarşamba günü yayınlandı Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Yemekhanesi'nde çıkan yangın, maddi hasara yol açtı.

Elektrik trafosundan kaynaklandığı tahmin edilen yangın nedeniyle hastanede büyük panik yaşandı.

Yangın sebebiyle hastanede kalan hasta ve hasta yakınları tahliye edildi.Çok sayıda itfaiye ekibinin sevk edildiği yangın, büyümeden kısa sürede söndürüldü. Alevlere ilk müdahale hastane personeli tarafından yangın tüpleri ile yapıldı.

Olay yerine üniversite ve büyükşehir itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın sonrasında hastanede bulunan hasta ve yakınları olası bir facianın önlenmesi için hastane bahçesine çıkarıldı. Bahçede bekleyen hasta ve yakınları yangının tamamen söndürülmesinin ardından hastaneye alındı. Hastanede poliklinikler dahil bütün bölümlerde yeniden hizmet verilmeye başlandı.

“GEREKEN İYİLEŞTİRME YAPILACAK”
UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yemekhanesinde yaşanan yangın sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, yangının kısa sürede söndürüldüğünü belirtti.

Dilek, “Yangın sonrasında hastalar kısa süreli dışarı alındı, tamamen söndürüldükten sonra yerlerine alınan hastaların tedavileri devam ediyor.” dedi.

Prof. Dr. Dilek, ''Yangının sebebi teknik problemler de olabilir. Hastalar kısa süreli dışarı alındı, ciddi bir aksama olmadı. Teknik analizlerden sonra, yenileme olacak ve eksiklikler giderilecek. Can kaybı olmaması sevindirici.” diye konuştu.

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin daha önce de çatı katında bir yangın çıkmış ve yine hastalar dışarı alınmıştı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı