Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Davutoğlu Almatı'da

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) arasında, ‘Diyalog Ortaklığı’ çerçevesinde işbirliği belgesinin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ŞİÖ Genel Sekreteri Dimitri Mezentsev arasında Almatı'da imzalandığını açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, “Türkiye ile Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) arasında, ülkemizin 11 Haziran 2012 tarihinde Pekin'de yapılan ŞİÖ Devlet Başkanları Zirvesi'nde onaylanan Diyalog Ortaklığı Statüsü çerçevesinde gerçekleştirilebilecek işbirliğine dair Mutabakat Belgesi, Afganistan için İstanbul Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında, bugün Sayın Bakanımız ile ŞİÖ Genel Sekreteri Dimitri Mezentsev arasında Almatı'da imzalanmıştır.” denildi.
İmza törenine; ŞİÖ'ye üye ve gözlemci ülkelerin dışişleri bakanları ve üst düzey yetkililerin de katıldığını bildiren Dışişleri açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu mutabakat belgesi, diyalog ortağı Türkiye ile ŞİÖ arasında; başta bölgesel güvenlik, terörle mücadele, uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suçların önlenmesi ile ekonomik ve kültürel alanlar olmak üzere çeşitli konularda işbirliğinin geliştirilmesini öngörmektedir. Asya'da barış, istikrar ve kalkınmanın sağlanması bakımından önemli bir örgüt olarak değerlendirdiğimiz ŞİÖ ile ilişkilerimizin kapsamlı bir şekilde geliştirilmesi hedeflenmektedir.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı