Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Dünyada 23 Nisan coşkusu

24 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, KKTC'de Lefkoşa Atatürk Stadyumu’ndaki törenle kutlandı.

Törene KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, üst düzey yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Şehit Tuncer İlkokulu öğrencisi Gonca Güven “Türk Çocuğunun Andını” okudu.
Şehit Tuncer ilkokulu öğrencisi İzge Gürbüz’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Atatürk İlkokulu öğrencisi Merve Dilekçi, “23 Nisan” isimli şiiri okudu.
KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, 23 Nisan’ın vatan ve millet için büyük bir dönüm noktası olduğunu söyleyerek, işgalci devletlere sesini duyuracak bir milletin, baskı altından kurtulmasını sağlayacak büyük Türk milletinin gerçek sesi olan TBMM’nin kuruluş tarihi olduğunu kaydetti.

Türk ulusunun egemenliğinde önemli bir basamak olan 23 Nisan’ın Türk çocuklarının dünya çocuklarıyla bir araya gelip barış mesajları verdiği gün olduğunu kaydeden Bakan Atasayan, çocukların bayramını kutladı.
TBMM’nin kuruluşuyla çocukların daha özgür bir ortamda yaşaması, gelişmesi ve eğitim görmesinin sağlandığını söyleyen Atasayan, Atatürk’ün geleceğin çocukların elinde olduğunu bildiği için bu bayramı çocuklara armağan ettiğini ve TBMM’nin açılış sevincini çocuklarla paylaştığını ifade etti.

Mutlu Atasayan’ın konuşmasının ardından tören geçişi ve okulların gösterileriyle tören son buldu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı