Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Boston'da saldırının ardından

23 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı ABD'de Boston Maratonu'ndaki bombalı saldırılarla bağlantısı olduğu iddia edilen ve biri ölü ele geçirilen Tsarnaev kardeşlerin babası Anzor Tsarnaev, "adalet ve hakikati aramak için" ABD'ye gideceğini söyledi.

Dağıstan'da yaşayan Anzor Tsarnaev, AP'ye verdiği demeçte, bu hafta ABD'ye gitmeye karar verdiğini belirterek, polise soracak soruları olduğunu söyledi.

Şüphelilerin annesi Zubeidat Tasarnaeva, bazı konuların aydınlığa kavuşturulması gerektiğini vurgulayan eşinin, ABD'ye çarşamba günü gitmeyi planladığını belirtti.

Zubeidat Tasarnaeva, ölen oğullarının cenazesini ülkelerine getirmek istediklerini de kaydetti.

-Şüphelinin tedavisi sürüyor-

Hastanede tedavisi süren şüpheli Cohar Tsarnaev'in, boğazındaki kurşun yarası nedeniyle konuşamadığı ifade edildi.

Senato İstihbarat Komitesi'nde yer alan Indiana Senatörü Dan Coats, "Cohar'ın boğazındaki yaranın iletişim kuramayacağı anlamına gelmediğini ancak şüphelinin durumunun şu anda ondan herhangi bir bilgi almaya uygun olmadığını" söyledi.

Tsarnaev'in operasyon sırasında nasıl yaralandığı ise tam olarak bilinmiyor. Cohar'ın, saklandığı tekneden etrafa ateş açtığını hatırlatan yetkililer, şüphelinin kendi kendini yaralamış olabileceğine de işaret ediyorlar.

Maraton sırasındaki saldırının yanı sıra bir polis memurunun ölümünden de sorumlu tutulan iki kardeşten Tamerlan polisle girdiği çatışmada hayatını kaybetmiş, Cohar düzenlenen operasyonda yaralı olarak ele geçirilmişti.

Muhabir: Duygu Bayar Ekren / AP

Yayıncı: Şermin Coşkun


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı