Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Varlık barışı

19 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Varlık Barışı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tatile girmeden yasalaşacağını bildirdi.

Mehmet Şimşek, "Şu da bilinmeli burada içeriye yönelik bir barış ya da af değil; dışarıda bulunan kaynaklarımızın tekrar ülkemize armağan edilmesi esastır." dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, Kuveyt Karma Ekonomik Konseyi (KEK) imza töreninde gazetecilerin 'Varlık Barışı' ile ilgili sorularını cevapladı. Konuya dair çalışmalarının devam ettiğini aktaran Şimşek, "Evvela bir taslak ortaya koyulacak ve Bakanlar Kurulu’nda ele alınacak. Ama halkımız da yanlış anlamaya kapılmasın. 'Varlık Barışı'nda içeriye yönelik bir barış ya da af değil; dışarıda bulunan kaynaklarımızın tekrar ülkemize armağan edilmesi esastır. Hem dünyanın hem bölge ülkelerin hem de Türkiye’nin konumunu temel aldığımızda uygulamanın yerinde olduğuna kanaat getirdik. Talimat da Başbakan Tayyip Erdoğan’dan geldi." ifadelerini kullandı.Gazetecilerin ‘Varlık Barışı’nın geçmişi kapsayıp kapsamayacağı sorusuna da Şimşek, "Geçmişi kapsaması gündemde değil. Burada nihai karar Bakanlar Kurulu taslağı ve TBMM kararı ile şekillenecek." karşılığını verdi. "Yasa TBMM tatile girmeden yetişir mi?" sorusunu da Maliye Bakanı, "Meclis tatile girmeden yetişir. 1 hafta içinde çalışmaları tamamlarız." karşılığını verdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı