Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Güney Kıbrıs'ta bankalar açıldı

29 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı Güney Kıbrıs'ta yaşanan ekonomik kriz ve Eurogroup'la sürdürülen müzakereler sebebiyle 12 gündür kapalı olan bankalar nihayet açıldı.

Bankaların kapıları açmasıyla birlikte kuyrukta bekleyen müşteriler de işlemlerini yaptırma imkanı buldu. Fakat bankalarda sermaye kaçışına engel olmak ve paniğin engellenmesi amacıyla bir dizi tedbir yürürlüğe girdi. Bu tedbirler arasında kişi başına bankalardan günlük çekilebilecek nakit miktarının 300 Euro'yla sınırlandırılırken, Güney Kıbrıs dışındaki bankalara veya bir bankadan diğer bir bankadaki hesaplara para aktarımına da sınırlama getirildi.

İşletmelerin günlük 5 bin Euro'luk nakit alış verişi yapmalarına sınırlama getirilmezken 5 bin ile 200 bin Euro'luk şirket alışverişleri, her bankada ya da Merkez Bankası'nda oluşturulacak komitenin onayıyla gerçekleştirilebilecek.Her kişinin her bankadaki hesabından kredi kartı veya bankamatik aracılığıyla ayda 5 bin Euro harcama yapmasına imkan veriliyor. İşletmeler gerekli belgeleri ibraz etmeleri halinde çalışanlarının maaş ödemeleri için de gerekli onayı alabilecekler.Bu arada Rum Borsası'nın bugün de kapalı kalacağı açıklandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı