Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türk çocukların evlatlık verilmesi

22 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9 aylıkken ailesinden alınarak lezbiyen çiftin koruyuculuğuna verilen Yunus’un durumunu Hollanda ziyaretinde gündeme getirdi.

Hollandalı mevkidaşı Mark Rutte ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, bu konunun çözümü için ilgili bakanlıklar ve STK’lar vasıtayla müşterek adım atılmasının faydalı olacağını vurguladı. Rutte’nin konuştuğu sırada araya girerek ‘cinsel tercih’ olarak adlandırılan eşcinsellğin İslam kültürüne ters olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Çünkü biz emaneti bu noktada emin ellere, sağlam ellere teslim etmek durumundayız. 6 aylık bir çocuk böyle bir tercih yapamayacağına göre bu konuda tercih eden makam yargıdır, diye bakarsak, bu ciddi bir yanlışa sevk edebilir. Bu konuda da yine devletler arasında birçok anlaşmalar yapıldığı gibi, bakanlıklar arasında da bu tür anlaşmalar yapılabilir.” diye konuştu.

Aile kurumunun çok kutsal bir kurum olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: “Bu yapının çok güçlü tutulması lazımdır. Bu güçlü yapının kurulabilmesi için de bu yapı ile ilgili bakanlıklarımız aralarında görüşmek, STK’larla işbirliği yapmak suretiyle bir adım atılırsa bu, ne Hollanda’da ne de Türkiye’de sıkıntı meydana getirir. Çünkü aramızdaki güçlü münasebetleri bu tür uygulamalar zayıflatmamalıdır, diye düşünüyorum.” Yunus’un durumunun şu an yargının tasarrufu altında olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bu konuyu yakından takip ettiklerini vurguladı. Aynı aileye daha önce elinden alınan iki çocuğunun iade edildiğini hatırlatan Erdoğan, “Temenni ederiz ki kısa zamanda o da bir neticeye ulaşır.” dedi.

Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine Türkiye’nin AB üyeliğine Hollanda yönetiminin olumsuz baktığı yorumun reddetti ve müzakerelere Hollanda’nın dönem başkanlığında başladıklarını hatırlattı. Rutte de “Aynen katılıyorum.” diyerek Erdoğan’ı doğruladı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı