Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İmralı görüşmeleri

5 Ocak 2013 Cumartesi günü yayınlandı İmralı görüşmelerinde yeni bir sayfa açıldı.

BDP milletvekili Ayla Akat Ata, Bağımsız milletvekili ve DTK eşbaşkanı Ahmet Türk'ün arasında bulunduğu üç kişilik heyet bugün İmralı'daydı.

MİT personeli koordinasyonunda bu sabah saat 08.00 sularında Ataköy Marina'dan Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya giden üç kişilik heyet saat 17.00 sularında İstanbul'a döndü.

Öcalan,'Silah bırakma amacıyla' gerçekleştirilen görüşmelere Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Mİlletvekili Ayla Akat'ın özellikle katılmasını istedi. BDP'lilerin bundan sonraki süreçte nasıl bir görev alacağı bizzat Öcalan tarafından anlatıldı.

'KAYBEDECEK TEK BİR GÜNÜMÜZ YOK'
BDP'nin sessizlik orucu sürerken, Öcalan'nın sözlerine dair ilk bilgiler sızdı. Habertürk'ün haberine göre, Öcalan BDP'li vekillere'Barış için kaybedecek tek bir günümüz bile yok' dedi..

BDP'den ulaşmaya çalıştığımız kaynaklar, İmralı'ya ziyaretle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Konuya ilişkin konuşan tek BDP'li Sırrı Sakık,'Biz de gelişmeleri izliyoruz. Belki önümüzdeki günlerde bu konuda daha rahat konuşuruz' dedi.

BDP'den 11 vekil şu anda İstanbul'da bir toplantı hazırlığında. Hükümet kanadından da henüz bir açıklama gelmedi.

20 YIL SONRA BULUŞTULAR
Abdullah Öcalan, 20 yıl sonra Ahmet Türk'le bu kez İmralı'da bir araya geldi. Ahmet Türk, DEP Genel Başkanı olduğu 8 Haziran 1993 tarihinde Lübnan'ın Bareliyas kasabasında Abdullah Öcalan'la buluşmuştu. PKK'nın ateşkes ilan ettiği açıklanan bu toplantıda Abdullah Öcalan, dönemin DEP Genel Başkanı Ahmet Türk, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani ve Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Kemal Burkay'la birlikte poz vermişti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı