Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kira gelirine takip (Kira Beyannamesi)

16 Şubat 2012 Perşembe günü yayınlandı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"nin 1 Mart 2012 tarihi itibariyle uygulanmaya başlayacağını söyleyerek, "Bizim amacımız burada vatandaşlarımızın kira beyannamesi verirken işlerini kolaylaştırmak, maliyeti en aza indirmek, doğru bir şekilde bu beyannameleri elektronik ortamda alabilmelerini sağlamak" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi'nin tanıtımıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. 'Önemli bir sistem ' diyen Bakan Şimşek, sistem için tebliğin Resmi Gazete'de yayımlandığını ve 1 Mart 2012 tarihinden itibaren uygulamaya konulacağını söyledi.

Uygulamanın amacından bahseden Bakan Şimşek, 'Her şeyden önce kira beyannamesi veren vatandaşlarımızın bu yükümlüğü basitleştirilmiş olacak ' diyerek, bu hedefe ulaşmada çok önemli bir adım atılmış olacağını kaydetti. Doğrudanvergilerin payını artırmaya çalışacaklarını dile getiren Bakan Şimşek, 'Amacımız aktif bir şekilde elimizdeki verileri mükellef aleyhine değil, mükellefin yükümlülüklerini yerine getirmek için çalışıyoruz ' dedi

Bakan Şimşek, 'Kira Beyannamenizi biz hazırladık, siz onaylayın ' diyerek, kayıt dışılıkla mücadelenin de önemli bir hedefleri olduğunu söyledi. 750 binin üzerinde mükellefe mektup göndereceklerini daha önceden açıkladıklarını dile getiren Bakan Şimşek, son alınan veriler üzerine 1 milyon 200 bin mükellefe mektup gönderilmeye başlandığını kaydetti.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın mükelleflere gönderdiği mektubu da gösteren Bakan Şimşek, 'Bizim amacımız burada vatandaşlarımızın kira beyannamesi verirkenişlerini kolaylaştırmak, maliyeti en aza indirmek, doğru bir şekilde bu beyannameleri elektronik ortamda alabilmelerini sağlamak ' diye konuştu.

Tapu İdaresi'yle tamamen elektronik ortamda tam olarak bir veri alışverişi içinde olmadıklarını da hatırlatan Bakan Şimşek, 'Haziran sonu itibariyle tam bir elektronik entegrasyon ortamı sağlanmış olacak. Bankalarla bu ortam çoktan sağlanmış durumda ' diyerek, Tapu ile entegrasyonun sağlanmasıyla gelecek dönemde beyanname anlamında, verginin tabana yayılması anlamında daha önemli mesafeler katılacağına dikkat çekti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha sonra sözü Gelir İdaresi Başkanlığı görevlilerine bırakarak hazırlanmış olan sunumu katılımcılara izlettirdi. Sistemin sunum şeklindeki tanıtımı devam ediyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı