Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Jolie'nin Ankara ziyareti

15 Eylül 2012 Cumartesi günü yayınlandı BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie, Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınanlara yardım ettiği için Türk halkına ve hükümetine teşekkür etti.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ve BMYK Özel Temsilcisi Jolie, Ankara Palas'ta basın toplantısı düzenledi.

Suriyelilere sınırlarını ve kalplerini açan Türk halkına son derece müteşekkir olduğunu ifade eden Jolie, kamplarda son derece iyi organize olunduğunu ve Türkiye'nin, Suriyelilere yardım edebilmek için elinden geleni yaptığını gördüğünü söyledi.

Çok fazla mülteci bulunduğunu belirten Jolie, "Sonunda burası kamp ve hiç kimse mülteci olarak yaşamak istemez, hiç kimse bir kampta yaşamak istemez. Bu insanların hepsi hayatlarını kurtarabilmek için evlerini bıraktılar ve kaçtılar. Tabii ki tüm komşu ülkelere olduğu gibi Türkiye'ye de son derece müteşekkirler" dedi.

Kamplarda yaşayan Suriyelilerin görüşmeler ve tartışmalar yapıldığını bildiğini, ülkelerindeki şiddetin devam ettiğini televizyondan gördüklerini anlatan Jolie, bu insanların kendilerini tek başına bırakılmış hissettiklerini söyledi.

Suriye'den başka ülkelere sığınan Suriyelilerin çok büyük bir travma geçirdiğini vurgulayan Jolie, Türk hükümetinin de ellinden gelen her şeyi yaptığını açıkladığını hatırlatarak, bu çerçevede Suriyelilere psikolojik yardım sağlanmasının son derece önemli olduğuna işaret etti.

Herkesin yaklaşan kış ile ilgili düşüncelerini kendisinin de paylaştığını belirten Jolie, şunları kaydetti:

"Şiddet ve çatışma pek dineceğe benzemiyor ülkede. Sınırı geçerek diğer ülkelere sığınan insanların sayısı da giderek artıyor. Bu hepimiz için son derece önemli bir sorun. Birlikte çalışarak bu sorunu çözebileceğimize inanıyorum. Kimse soğuktan donmaz umarım. Çok korkunç zamanlar bunlar. Çalışmaya devam edeceğim. Bu insanlara yardım ettiği için size ve Türk hükümetine teşekkür ediyorum."

Muhabir: Murat Demirci - Murat Ünlü

Yayıncı: Göksel Sözer


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı