Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İstanbul Alışveriş Festivali

10 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı 'İstanbul Shopping Fest’ İstiklal Caddesi’nde düzenlenen renkli yürüyüşle başladı.

9 - 29 Haziran tarihleri arasında devam edecek festival boyunca İstanbullular, hem kültür ve sanat etkinliklerinin, hem de ucuza alışveriş yapmanın keyfini yaşayacak. Bu yıl ikincisi düzenlenen alışveriş festivali 'İstanbul Shopping Fest' İstiklal Caddesi’nde düzenlenen yürüyüşle başladı.

Yürüyüşe İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve festival yetkilileri katıldı.

Odakule’den başlayan yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Mehter takımının eşlik ettiği yürüyüşte, pandomimden, dans gösterilerine kadar çok sayıda farklı etniklik yer aldı. Yürüyüş İstiklal Caddesi'ndeki vatandaşların ve turistlerin de ilgisini çekti. Mehter takımı ve dans gösterilerini gören turistler cep telefonlarıyla yürüyüşü kameraya aldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hedeflerinin İstanbul’u uluslararası marka yapmak olduğunu söyledi.

İstanbul’un tarih, kültür, medeniyet, eğitim, sağlık, turizm ve güzellikte marka olduğunu ifade eden Vali Mutlu, “Bütün hedefimiz uluslararası anlamda da bir ticaret merkezine dönüştürmektir bu şehri. Elbette ki 9 - 29 Haziran tarihleri arasında düzenlenen bu alışveriş festivalinde, kendi vatandaşımıza da indirimli satışlar yapılacak fakat asıl hedefimiz ülkemize diğer ülkelerden çok sayıda konuğun gelmesi ve bu şehrin ticari hayatına güç vermesi ve İstanbul’dan boş valizlerle gelip dolu valizlerle dönmesidir.” diye konuştu.

Napolyon’un “Dünya tek devlet olsaydı, İstanbul başkent olurdu” sözünü hatırlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, İstanbul’un son yıllarda çok farklı bir imajla dünya platformunda yer aldığını söyledi.

Dünya Kongreleri sıralamasında İstanbul’un 7. sıraya yükseldiğini anlatan Topbaş, “İstanbul’da kararlar alınıyor. Spor karşılaşmalarında dünyanın en büyük müsabakaları İstanbul’da yapılıyor. Her yönüyle İstanbul dünyaya kendini farklı bir şekilde hissediyor.” şeklinde konuştu.

İstanbul'un Türkiye’nin ve dünyanın alışveriş merkezi haline dönüştüğünü belirten Başkan Topbaş şöyle konuştu: “Geçen yıl bunu gördük. Alışveriş merkezlerimizle, mağazalarımızla bunu kanıtladık. Ben özellikle sektördeki bütün temsilcilerine ve sektör mensuplarına teşekkür ediyorum. Defilelerle, kongrelerle, fuarlarla İstanbul artık yakinen izlenen bir şehir. Her geçen gün trend yükseliyor. İstanbul’da olmak, İstanbul’a yatırım yapmak artık bir ayrıcalık oldu. İstanbul ticaret olarak dünyanın önemli nabzını tutan bir merkez olduğunu herkes kabul ediyor.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı