Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Haşimi Hakkında Kırımızı Bülten

12 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'de bulunan Tarık Haşimi'nin, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı vasfının devam ettiğini söyledi.

Haşimi'nin sağlık sebepleriyle Türkiye'de bulunduğunu belirten Gül, O'nu, Irak dağlarında yerleşmiş terör gruplarıyla aynı kefeye koymanın yanlış bir şey olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bazı temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Valilikte gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, İnterpol'ün Tarık Haşimi ile ilgili kararını değerlendirdi. Güvenlik birimleri ve İçişleri Bakanlığı'nın konu ile ilgilendiğini ifade eden Gül, "Sayın Haşimi'nin cumhurbaşkanı yardımcısı vasfı devam ediyor. Burada tedavi süreci içerisinde. Gerekli olan neyse yapılacaktır." dedi.

Başka bir ülkenin içişlerine karışmadıklarını vurgulayan Gül şöyle konuştu: "Komşumuz Irak kendisini yeniden inşa ediyor. Irak en zor günlerini geçirirken de Irak'a yapıcı desteği veren Türkiye olmuştur. Arzumuz şudur; Irak'ın kendi halkıyla barışık ve komşularıyla da iyi ilişkiler kurmasını temenni ederiz. Tarık Haşimi, Irak'ın şu anda cumhurbaşkanı yardımcısıdır. Irak'ın içişlerine karışmak bize düşmez. Onunla, Irak'ta otorite yokluğundan istifade ederek, illegal bir şekilde, Irak dağlarında yerleşmiş olan terör gruplarını, birbiriyle karşılaştırma, aynı kefeye koyma, yanlış bir şeydir. Irak dahil herkes kardeşimizdir. İnterpol'ün kararı ise teknik bir konudur. Güvenlik ve diplomasi birimleri, uluslararası çerçevede konuyu takip ediyor. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı