Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kendi şehrimizi yakından tanıyoruz

30 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Edirne'de başlatılan "Dünden Bugüne Edirne" Projesi kapsamında, 5 bin öğrenciye kentin tarihi ve turistik yerleri tanıtılacak.

Edirne Valisi Hasan Duruer, projenin başlatıldığı Selimiye Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dünden Bugüne Edirne" Projesi'nin il merkezi ve ilçelerdeki 5 bin öğrenciyi kapsadığını söyledi.

Projeyle öğrencilerin rehber öğretmenler eşliğinde başta Selimiye Camisi olmak üzere tarihi eserleri bilinçli şekilde ziyaret etmesinin hedeflendiğini belirten Duruer, "Sadece gezmiyorlar, eserlerin felsefesini, ruhunu, ne kadar köklü bir medeniyete sahip olduklarını gösteriyoruz. Edirne'de farklı dinlerin, farklı kültürlerin yaşamış olduğunu, öğrencilerimiz bire bir görüyorlar. Burada amacımız Edirne'de çocuklarımızda bir farkındalık meydana getirebilmek. Çocuklarımızın tarih şuuruna sahip olmasını ve dolayısıyla tarihine ve kültürüne sahip olan bir nesil yetiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Birçok öğrencinin, yaşadığı şehir ve tarihi eserler hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını ifade eden Duruer, gelecek yıl da bu tür projelerin hayata geçirileceğini kaydetti.

Proje kapsamında Selimiye Camisi'ni gezen öğrencilerden Egemen Saygın da Edirne'ye ilk kez geldiğini ve Selimiye Camisi'ni çok beğendiğini ifade etti.

Öğrenci Döne Baltalıoğlu ise Edirne'nin tarihi mekanlarını rehberler aracılığıyla detaylarıyla öğrendiğini söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı