Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İİT Çalışma Bakanları toplantısı

27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı’na(İİT) üye ülkelerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarının ikinci toplantısı, imzalanan ortak deklarasyonla sona erdi.

Deklarasyonun içeriği konusunda delegelere bilgi veren Azerbaycan Çalışma Bakanı Fuzuli Elekberov, İİT 'ye üye ülkeler arasında çalışma ve sosyal güvenlik problemleri ile ilgili bir merkez kurulması ve söz konusu merkezin de Bakü'de olmasının kararlaştırıldığını bildirdi.
Elekberov toplantılarda yapılan müzakereler sırasında bazı ülkelerin sosyal güvenlik konusunda Türkiye'nin tecrübelerinden istifade etmek istediklerini söyledi.

Elekberov '' Üye ülkeler arasında benzer işbirliklerin kurulması problemlerin çözümü adına çok önemli ''dedi.

Elekberov İİT'ye üye çoğu ülkenin ortak problemler yaşadığını ifade etti.

Özellikle işsizlik iş ve işçi güvenliği haksız rekabet gibi birçok konu olduğunu belirten Elekberov, global ekonomik krizle mücadele edilen bir dönemde söz konusu problemlerin çözümünün, ancak birlikte hareketle olabileceğinin altını çizi.

Toplantının sonunda basının karşısına geçen Bakan Elekberov, merkezi Bakü'de olacak söz konusu ükelerin çalışma ve sosyal güvenlikle ilgili merkezin işlevi konusunda bilgi verdi. Azeri yetkili, merkezin üye 56 ülke arasında sosyal güvenlik konusunda başta tecrübe paylaşımı ve problemlerin çözümü konularında çalışmalar yapacağını bildirdi.
Toplantıda Türkiye'yi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında heyet temsil etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı