Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Cumartesi Anneleri' ile buluştular

21 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı Marmara Akil İnsanlar Heyeti'nden bazı isimler, her Cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda eylem yapan ve kamuoyunda ‘Cumartesi Anneleri’ olarak bilinen grubu ziyaret etti.

Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemleri düzenleyerek gözaltında kaybolan ve faili meçhul siyasi cinayetlere kurban giden yakınlarının faillerini arayan grubu Akil İnsanlar Heyeti’nden bazı isimler ziyaret etti. Yakınlarının fotoğraflarını taşıyıp eylem yapan grup arasında CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün de dikkat çekti. Cumartesi Anneleri ile konuşan Akil İnsanlar heyeti, Cumartesi Anneleri’ne kırmızı gül hediye etti.

Bazı çevrelerin barışı safsata olarak nitelendirmesini hatırlatan basın mensuplarına Yazar Ali Bayramoğlu, “Bu tür konuşmalar doğal tepkiler. O kadar barış çabasında hayal kırıklığı yaşanmış ki. Bundan sonra geleceğe ve yürüyen sürece inanmak kolay değil. Bugüne kadar barış çabasında çok hayal kırıklığı yaşanmış. Önemli olan duyguların barış kelimesiyle dışa vurulmasıdır.” dedi.

Geçmişin yaralarının sarılmasının önemli olduğunu vurgulayan Mithat Sancar da, “Barış geçmişin yaralarını sarmadan gerçekleşmez. Bu süreçte 10 binlerce kişi yara aldı. Bu yaralar toplumun tamamını yaraladı. Bu yaralar ancak, barış ile çözülebilir.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından Akil İnsanlar Heyeti üyeleri ve Cumartesi Anneleri, bir kafede sohbet etti.



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı