Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kararlılık mesajı

17 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinin verimli bir şekilde yürüdüğünü söyledi.Atalay, " Bu süreçte herkese iş düşüyor. Bu sadece hükümetin ya da bir iki siyasi partinin işi değil. Ülkemizin her kesiminin desteğine ihtiyaç var." dedi.

Beşir Atalay, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki heyetle geldiği Iğdır'da çeşitli temaslarda bulundu. İlk olarak Vali Ahmet Pek'i ziyaret eden Atalay, ardından BDP'li Iğdır Belediye Başkanvekili Hüseyin Malk’ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Atalay, yerel yönetimlerin şehirlerdeki hizmetlerinin iyi yürütülmesinin, vatandaşların günlük hayatlarını rahatlatması bakımından önemli olduğunu belirtti.

Atalay, bu amaçla gittiği her ilde valilikleri ve belediyeleri ziyaret ettiğini söyledi.

Çözüm sürecinin iyi bir şekilde yürüdüğünü ifade eden, Atalay, şöyle devam etti: "'Biz hükümet olarak büyük bir kararlılık içerisindeyiz. Bu, yeni başlattığımız bir şey değil. Bizim 10 yıl önce iktidar olduğumuzdan beri izlediğimiz bir politika var, onun yeni bir evresidir. 2005'de daha da hızlandı bu evre. 2008'den itibaren demokratik açılım süreci ile attığımız pek çok adım var. Bunlar hepsi devam ederek geldi. Bugün yine daha sistematik kararlı bir çözüm süreci yürüyor. Bu süreçte herkese iş düşüyor. Bu sadece hükümetin yada bir iki siyasi partinin işi değil. Ülkemizin her kesiminin desteğine ihtiyaç var. Hamdolsun şuan ülkemizin her bölgesinde bu süreçle ilgili büyük bir olumlu bakış var. Bunu da elde iyi bir veri olarak, almak lazım ve bunu iyi kullanmamız lazım. Bu imkanı heba etmemek durumundayız. Burada olumsuzluklara spekülasyonlara hepimizin karşı koyması ve engel olması gerekiyor.''

Atalay, ''Bizim bu il ziyaretlerimizdeki amacımız hem ildeki STK temsilcilerini, kanaat önderlerini bu konuda biraz bilgilendirmek ama onları da dinlemek ve dinliyoruz aynı zamanda. Bu konuda düşüncesi olanların düşüncesini de alıyoruz. Parti teşkilatlarımızı bu konularda aydınlatıyoruz. Ülke genelinde bu atmosferi daha da olumlu şekle getirmek için, elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. En önemli boyutu biz samimi dürüst, bir şekilde bu kararlı çalışmamızı sürdürüyoruz. Bu konuda çok kararlıyız. İnşallah sorunların üstesinden gelerek şu güzel ülkemizde hepimiz daha bir kardeşçe daha bir huzurla yaşayacağız. İstediğimiz bütün renklerimizle bütün farklılıklarımızla ama demokratik çoğulcu bir yapı içinde hepimiz bu güzel ülkede yaşayalım. Geçmişte yapılan yanlışlar var. Devlet vatandaş ilişkilerinde sorunlar var. Değerler sistemimizde devlet arasında sorunlar var. AK Parti bütün bu sorunların bitirilmesinde önemli rol oynayacak. Ama hepimizin buradaki katkıları çok önemli yere sahip olacak.'' ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı