Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Libya'dan önemli ziyaret

21 Şubat 2013 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Libya Başbakanı Ali Zeydan'ı resmi törenle karşıladı.

3 ay önce kurulan Libya Hükümeti'nin Başbakanı Ali Zeydan, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Gün içinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile bir araya gelen Ali Zeydan, Başbakan Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesinde ise resmi törenle karşılandı.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen karşılama töreni öncesinde havanın yağışlı olmasından dolayı tören alanında hummalı bir çalışma yapıldı. Başbakanlık'ta görevli ekipler resmi törenin yapılacağı alandaki su birikintilerini temizlerken, tören alanının yakınında bulunan araçlar da ise dedektif köpekler tarafından bomba araması yapıldı. Tören başlamadan önce ise yağmur yağma ihtimaline karşı bakanlara şemsiye tutacak bir ekip hazır bekletildi.

Tören öncesinde Merkez Bina'ya gelen Libya Başbakanı Ali Zeydan'ı Başbakan Erdoğan karşıladı. İki ülke marşlarının çalınmasının ardından ise Libya Başbakanı Zeydan tören mangasını Türkçe "Merhaba Asker" diyerek selamladı. Selamlama törenin ardından ise Başbakan Erdoğan ve Libya Başbakanı Zeydan, törene katılan iki ülke bakanlarıyla tokalaştı.

Başbakan Erdoğan ve Zeydan törenin ardından ise Merkez Bina'nın kapısında gazetecilere poz vererek baş başa ve heyetlerarası görüşme için içeriye geçti. Görüşmelerin ardından ise ortak bir basın toplantısı yapılması bekleniyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı