Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İstanbul Barosu'na eleştiri

3 Şubat 2013 Pazar günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, DHKP-C terör örgütü ve diğer terör örgütlerine yönelik soruşturmaları kınayanların bu olaya bakıp bir kez daha düşünmelerini tavsiye ederek, “Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi tutumunu bu olaydan sonra bir kez daha değerlendirecektir” dedi.

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde esnafı ziyaret eden ve bir taksi durağında şoförlerle sohbet eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dün ABD Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamayla ilgili değerlendirme yaptı. Terör saldırısını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini, terörün, kimden gelirse gelsin, kime yönlenirse yönelsin kabul edilemez bir olay olduğunu belirten Bozdağ, “Ben buradan bir kez daha hem Amerikan Büyükelçiliğine yönelik terör saldırısını hem de her türlü terör saldırısını lanetlediğimi, kınadığımı ifade etmek isterim. ABD’ye de geçmiş olsun. Ayrıca yaralı olan gazeteci arkadaşımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum. İlk bilgilere göre saldırının sol bir terör örgütüne mensup kişi tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin bilgiler var. Buna dair soruşturma devam ediyor. Soruşturma çerçevesinde, zaman içerisinde daha net bilgilere, verilere ulaşılacaktır. Ondan sonra bu işin perde arkasını daha net görme imkanı olabilecektir. Ben olayın hemen arkasından emniyet güçlerimizi intihar bombacısının kimliğini belirleme konusunda ve bu konudaki verileri toplamada ortaya koyduğu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Umarım kısa süre içerisinde bu konu bütün boyutlarıyla aydınlatılmış olur” diye konuştu.

Bozdağ, bu olayla DHKP-C ve başkaca sol örgütlerin nasıl eylem ortaya koyduğunu herkesin bir kez daha gördüğünü ifade ederek, ''Milletin evlatlarını nasıl kandırarak ölüme götürdüğünü, onların bugünlerini ve geleceklerini nasıl yok ettiklerini bu olay ortaya koymaktadır. O yüzden parlamentoda olsun, başka yerlerde olsun, DHKP-C terör örgütünün ve başkaca terör örgütüne yönelik soruşturmaları kınayanların, bu olaya bakıp bir kez daha düşünmelerini tavsiye ediyorum. Umarım onlar da bir kez daha oturup bu konuda değerlendirme yaparlar. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi tutumunu bu olaydan sonra bir kez daha değerlendirecektir” ifadelerini kullandı. ''İDEOLOJİLERİNİN ESİRİ OLANLAR, ÖZGÜR DÜŞÜNEMEZ" İstanbul Barosu'nun başörtülü avukatlara karşı tutumunu eleştiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Hukuktan, haktan, adaletten, eşitlikten yoksun bir tutum. Tamamen ideolojik yaklaşımlar üzerine bina edilmiş bir tutum söz konusu. Daha önce idari yargı, başörtülü avukatların vazifelerini baş örtüsüyle yapmalarını engelleyen kuralların yürütmesini durdurması yönünde bir karar verdi. O zaman bu karadan sonra yürüyen bir karar olmadığı için bütün mahkemelerin bu noktada başörtülü avukatların duruşmalara girmeleri konusunda bunu uygulamaları lazım. Mahkeme kararını uygulamamak bizim mevzuatımızda suçtur'' şeklinde konuştu.

Açıklamasında, ''Şunu da anlamıyorum. Bir yandan ortada başörtülü avukatlık yapmayı yasaklayan kural var. Öte yandan bu kuralın yürütmesini durduran bir mahkeme kararı var. Mahkeme kararı bu kuralın yürürlüğünü ortadan kaldırdığı için mahkemelerin bu kural varmış gibi hareket etmeleri hukuka aykırı bir durum'' diyen Bozdağ, şöyle devam etti: ''Mahkeme kararları bağlayıcıdır, kimse bunu değiştiremez, diye Anayasa'nın 138. maddesi var ama öte yandan bu konuyla ilgili tutanak tutan mahkemeler var. Ben şimdi tutanak tutan mahkemelerin hangi gerekçe ile bu tutanakları tuttuğunu anlamıyorum. Yürütmeye dair bir karar verildiğinde, onu uygulamadığı zaman aynı mahkemeler, mahkeme kararını yerine getirmediler diye yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında hapis cezası veya başka cezalarla dava açılması halinde takdir ediyorlar. Ama öte yandan bu baş örtüsü konusunda verilmiş mahkeme kararını mahkemeler kendileri uygulamıyor. Bana göre mahkemeler o noktada uygulamamakla suç işleyen bir yaklaşım ortaya koymaktadır.'' Baroların tavrının da burada çok önemli olduğunu, baroların savunmayı temsil ettiklerini, hakkı savunan, mağduru savunan kutsal görevi yerine getirdiklerini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Kendi hakkını, kendi arkadaşlarının hakkını görmezden gelen, yok sayan ve bunu savunmayan baroların vatandaşın hakkını, hukukunu layıkıyla savunduklarını söylemeleri mümkün değildir. Önce Barolar Birliğinin bu konuda, 'Mahkeme kararını yerine getiriyoruz' açıklamasını geciktirmeden yapması lazım. Bütün baroların da bu noktada mahkemeyi takdir eden ve bu kararın doğruluğunu vurgulayan tavırlar alması ve ona göre adım atması lazım. Mahkemenin kararı hukukun yanında adaletin yanında olan, Anayasa ve yasalarımıza uygun olan bir karardır. Herkesin de bu karara sahip çıkması gerekir” ifadelerini kullandı.

Bazı boralarda hakim olan ideolojik yapının, hak, hukuk tanımayacak kadar tarafgirliği kendisine prensip edinmiş durumda olduğuna değinen Bozdağ, ''İstanbul Barosu'nun Başkanının haktan, hukuktan ne anladığını bütün Türkiye biliyor. Onun anladığı kendi ideolojisidir, kendi görüşüdür. Haktan, hukuktan, onun dışında ne varsa haksız ve hukuksuzdur. Eminim Türkiye'nin gelişmesi, değişmesi, milletimizin ortaya koyduğu adımlar hak tanımayan barolara da hakkın ne olduğunu zaman içinde öğretecektir. İstanbul Baro Başkanı da bunu öğrenecektir ama öyle gözüküyor ki zamana ihtiyacı var çünkü ideolojik putlarını hala yıkabilmiş değiller. İdeolojilerin esiridirler. Esirler, özgür düşünemezler. Onlar da kendi ideolojilerinin esiri olduğu için özgür düşünemiyor ve doğru karar veremiyorlar. Umarız onlar da ideolojik putlarını yıkarlar, özgür düşünmenin keyfine onlar da varırlar. Hakka, hukuka daha iyi sahip çıkarlar” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, taksi durağını ziyareti sırasında Fadime Akkaya (35) isimli bir kadın AK Parti’nin seçim şarkısı olan, “Haydi bir daha, bir daha, bir daha” şarkıyı söyledi.

Fadime Akkaya isimli kadının şarkıyı söyledikten sonra Başbakan Yardımcısı Bozdağ’dan 50 TL istemesi gülüşmelere sebep oldu.

Durak çıkışında ise Mehmet Gedik (52) isimli bir vatandaş ise Başbakan Yardımcısı Bozdağ’dan “Kim Milyoner Olmak İster'' yarışmasına katılmak için yardım istedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın esnaf ziyaretinde; Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, parti il ve ilçe yöneticileri de hazır bulundu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı