Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Fifa Yılın Golü FB'li Stoch'un

8 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı Burhan Kuzu: "Eğer konu bu anayasa içerisinde çözülürse BDP ile ilgili 900 dosya kapanır"

Habertürk ekranlarına konuk olan AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu AK Parti'nin yeni süreçte yol haritası hakkında önemli bilgiler verdi.

OSLO SÜRECİNİ BDP BALTALADI


BDP'nin Oslo görüşmelerine destek vermediğini kaydeden Kuzu “Burhan Kuzu: OSLO süreci BDP tarafında baltalandı. Dağda inenlere şaşalı karşılama ve zafer işaretleri yapılmasaydı belki de insanlar bu süreci böyle değerlendirmeyecekti. Fakat bugün bunların konuşulmasını doğru bulmuyorum.” dedi.

DOKUNULMAZLIKLAR YENİ ANAYASAYLA RAFA KALKAR

BDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılması rafa kalkmasının yeni anayasaya bağlı olduğunu söyleyen Burhan Kuzu “Anayasa çalışmaları bugün dokunulamazlık konusu üzerinde çalışıyordu. Eğer konu bu anayasa içerisinde çözülürse BDP ile ilgili 900 dosya kapanır.” diye konuştu.

MUHATAP ÖCALAN DEĞİL, BDP OLMALIYDI

Burhan Kuzu, görüşmelerde umutlu olduklarını söyleyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü;
Bu görüşmelerden umutluyuz. Kanın duracağını düşünüyoruz. İmralı boyutundan önce PKK sorunu var, bir değil birçok PKK var. Bu görüşmelerde isterdim ki muhatabın Öcalan değil, BDP'in olması. Fakat BDP bir türlü o siyasi sergiyi yapamadı, dağın emrinden çıkamadılar. Tablo bu, sivil bir muhatap bulamadık. Daha önceki süreçte BDP'yi hiç yanımızda göremedik.

ANASI ALAN GELİRSE...
Anadilde eğitim ile ilgili kanaatini açıklayan Kuzu "Eğer Burhan Kuzu olarak bana soruyorsanız ben anadilde eğitime karşıyım... Ben eğitim dili olmasına "evet" demem. Daha önce hatırlarsınız şeytana uymak deyimini kullanmıştım yanlış anlaşıldı. Bugün bu ifadeyi kullanmayayım! Anadilde eğitim bu memleketi böleceği için karşıyım. Herkesin anadili! 18 tane burada etnik-dini grup var. Bir tek Kürt'ün, Türk'ün anası yok ki! Diğer 16 anayı ne yapacaksın? Anasını alan gelirse, "ben de dilimi istiyorum" derse ne yapacaksın" dedi

BEYAZ GAZETE


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı