Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Terör Örgütüne Yönelik Operasyon

8 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı Diyarbakır Valiliği, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan kaymakam, astsubay ve uzman çavuş için Muş ve Diyarbakır’a bağlı Kulp ilçesi arasında bulunan Şenyayla bölgesine operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nün istihbarat bilgileriyle kaçırılan kaymakam, astsubay ve uzman çavuş için operasyon başlatıldı.

Şenyayla bölgesine helikopterlerle giden askerler 5-6 nisan tarihlerinde terörist avına çıktı. Diyarbakır Valiliği operasyonla ilgili bilgileri duyurdu. Yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz sene 9 Temmuz’da Diyarbakır’a bağlı Lice bölgesinde kaçırılan astsubay ve uzman çavuş, 12 Ağustos’ta Şenyayla bölgesinde ise kaymakam adayının kaçırıldığı belirtildi.

Kaçırılan kaymakam, astsubay ve uzman çavuşun kurtarılması için 7. Kolordu Komutanlığı’nın desteğiyle Jandarma Bölge Komutanlığı ve Özel Harekat Polislerinin örgüt militanları tarafından yazın kullanıldığı değerlendirilen kamplar bulunduğu kaydedildi. Bu kamplara yönelik operasyon başlatıldığının ifade edildiği açıklamada söz konusu kamplarda kış döneminde barınıldığına ait herhangi bir ize rastlanılmadığı ifade edildi. Operasyonda terör örgütü PKK militanları tarafından yazın kullanılan kamp, mağara ve sığınakların kullanılamaz hale getirildiği belirtildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı