Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

1 Mayıs kutlamaları

27 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı 1 Mayıs 1977 yılında ölenler, Kazancı Yokuşu başındaki Kazancı Anıtı önünde anıldı.

Ölenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kazancı Anıtı ' na karanfil bırakan grup , İstiklal Caddesi ' nde 1 Mayıs bildirileri dağıttı .

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ( DİSK ) , Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu ( KESK ) ve bazı sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık yüz kişilik grup , 1 Mayıs 1977 yılında ölenleri anmak için Divan Otel önünde toplandı . ‘1 Mayıs şehitlerini anıyoruz’ yazılı pankart açan grup , Taksim’e doğru yürüyüşe geçti . The Marmara Otel ' i önündeki Kazancı Anıtı’na gelen grup , burada ‘Devrim şehitleri ölümsüzdür’ , ‘Suçlular belli hesap sorulsun’ , ‘Yaşasın 1 Mayıs’ , ‘1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanındayız’ şeklinde sloganlar attı . Ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından , grup adına bir açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu , 1 Mayıs 1977 yılında hayatını kaybedenleri anmak için toplandıklarını söyledi .

1 Mayıs 1977 suçlularının peşini bırakmayacaklarını dile getiren Serdaroğlu , “1 Mayıs tertip komitesini oluşturan tüm kurumlar olarak söz veriyoruz ki bu işin peşini bırakmayacağız . Bu suçluların yargılanmasını sonuna kadar gerçekleştirmenin mücadelesini vereceğiz . ” dedi .

Hükümetin ekonomik politikalarını eleştiren Serdaroğlu , konuşmasının sonunda tüm vatandaşları başta Taksim Meydanı olmak üzere , tüm ülke genelinde oluşturulacak 1 Mayıs alanlarına davet etti . Basın açıklamasının ardından grup , 1 Mayıs’ta ölenlerin anısına Kazancı Anıtı önüne karanfil attı . Grup daha sonra İstiklal Caddesine girerek vatandaşlara 1 Mayıs bildirisi dağıttı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı