Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mısır'da Hareketli Cuma

21 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı Mısır'da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi meydanlar ısınıyor.

Askeri yönetimi protesto eden İslamcı, laik, liberal ve sol gruplar Tahrir Meydanı'nı doldurdu. Binlerce kişi Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi ve ordu aleyhine slogan attı, generallerin devrimi başarısız kılmasına izin vermeyeceklerini haykırdı.Selefi gruplar ve Müslüman Kardeşler'in ağırlıklı olduğu bugünkü gösterilerde, aylardır meydanı doldurmak için çaba sarf eden ancak başarısız olan devrimci gruplar da ağırlıklı olarak yer aldı. Daha çok gençlerin oluşturduğu devrimci gruplar sloganlarında ülkeyi ordunun yanı sıra herhangi bir akım ya da grubun idare etmesini istemediklerini ifade etti.

Cuma namazını birlikte kılan gruplar, sık sık 'el ele' sloganları attı. Güvenlik ve trafik akışını daha çok Selefi gençler sağlarken, Müslüman Kardeşler'in perde arkasında kalması dikkat çekti.Gösteriye katılan Halid Abdülkadir, yaptıkları devrime askerlerin el koyduğunu ve bugün bunu geri almak için toplandıklarını söyledi.

Hüsam Şüşa ise bir kişi veya partiye değil, tüm Mısır halkına ait devrim için hep birlikte çalışmaları gerektiğini dile getirdi. Müslüman Kardeşler üyesi Muhsin Adil de eski rejimin adamlarının yeniden yönetime getirilmesini kabul edemeyeceklerini vurguladı.Yüksek Askeri Konsey'in atadığı Seçim Komisyonu'nun geçtiğimiz hafta Müslüman Kardeşlerin adayı Hayrat Şatır, Selefilerin adayı Hazım Salah Ebu İsmail ve ordunun adayı eski İstihbarat Şefi Ömer Süleyman'ı cumhurbaşkanlığı seçiminden diskalifiye etmesiyle tansiyon bir anda yükselmişti. Üç adayın yaptığı itirazın kabul edilmemesi ile Mayıs ayı sonunda yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı seçiminde Müslüman Kardeşlerin ikinci adayı Muhammed Mursi, ordu, liberal ve sol grupların adayı Amr Musa ile tüm kesimlerden oy alması beklenen Abdul Munim Ebul Futuh isimleri ön plana çıkmıştı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı