Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bitlis kar altında

5 Mart 2012 Pazartesi günü yayınlandı Bitlis'te dün geceden beri etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Bitlis-Diyarbakır ve Bitlis-Tatvan karayolunda yaklaşık 300 araçlık konvoylar oluştu.

Kış sezonu boyunca etkili olan kar yağışı ve tipi, her kesimi olumsuz yönden etkilerken araçlar uzun konvoylar oluşturdular. Yolların kapalı olmasından dolayı dinlenme tesislerine sığınan araçlar ve vatandaşlar bir önce yolların ulaşıma açılmasını bekliyorlar. Özellikle Rahva bölgesinde mahsur kalan araçlar ve vatandaşlar zorlu anlar yaşarken araçları karda ilerlemeyen vatandaşlar ise aracı iterek kenara çekiyorlar.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, kapalı olan yolları incelerken tipi ve kar yağışının azalmasıyla birlikte yollarda tam anlamıyla çalışmaların olacağını kaydetti.

Bitlis Karayolları 112'nci Şube Şefliğine giden Vali Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, yolda kalan araçların kurtarılmaları için çalışma yapıldığını ancak tam anlamıyla çalışmanın yapılması için tipi ve kar yağışının azalmasını bekleyeceklerini söyledi. Yılmaz, açıklamasının devamında ise 'Bu gece sabaha kadar yağan kar ve halen yağmakta olan kar nedeniyle karayollarımızda ulaşımda sıkıntı yaşıyoruz. Şuanda bütün ekiplerimiz güzergahlara çıkıyorlar. Aşırı kar yağışı, sis ve tipi nedeni ile ekiplerimizi bu saate kadar bekletmek zorunda kaldık. Her güzergahta ekiplerimiz olacak. 8 ekibimiz Bitlis'te var, 8 ekibimiz ise Tatvan'da var. Ayrıca Hizan bölgemizde çığ var oraya da müdahale eden bir başka ekibimiz var. Mutki karayolunda çığdan dolayı mahsur kalan bir minibüs var. Orada bir ekibimiz var. Şehir merkezinde ise Belediye ekiplerimiz çalışmalarımıza devam ediyor. Şuana kadar 12civarında 112'ye hasta ihbarı gelmiş durumda Özel İdare ekiplerimizde bu hastalarımıza ulaşmaya çalışıyor ' diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı