Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Dindar Nesil Tartışması

7 Şubat 2012 Salı günü yayınlandı “Dindar nesil yetiştiriyoruz” sözlerine gösterilen eleştirilere yanıt veren Başbakan Erdoğan, “Hem dindar, hem çağdaş olunamıyor mu? Hem çağdaş hem dindar bir nesil nasıl yetiştirilirmiş onu bir düşünün” dedi.

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Fatih Projesi''nin okullarda uygulamaya geçmesi nedeniyle Sebahattin Zaim Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende konuştu.

Başbakan Erdoğan, Suriye 'deki son saldırılara tepki gösterdi. Erdoğan, “Saldırıları şiddetle kınıyorum, lanetliyorum” diye konuştu.

Erdoğan, tablet bilgisayarların okullara dağıtılmasıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Fatih Projesi 'yle eğitimin anlamı değişiyor. Öğretmen ve öğrencinin eğitimdeki durumları köklü olarak değişiyor. Yeni bir dönemi başlatıyor, çığır açıyoruz.

Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethederek karanlık bir çağı veya karanlık bir çağa, Ortaçağ'a son vermiş, Yeniçağ'ı yeni bir çağı başlatmıştır. İşte biz de bugün Fatih Projesiyle sadece eğitim siteminde değil, eğitimin etkilediği her alanda bir çağı kapatıyor yeni bir çağı, bilgi çağını, bilgi teknolojileri çağını hep birlikte bugün burada açıyoruz.

3657 orta öğretim kurumunda Fatih Projesi tamamlanacaktır. 4 yılda 42 bin okulda Fatih Projesi hayata geçecektir. 621 bin akıllı tahtayı okullarımıza kazandaracağız.

Tek tek bütün sınıflara yüksek hızlı internet bağlantısını da hayata gerçekleştiriyoruz. Her okula yazıcı ve döküman kamera kazandıracağız. Bugün ilk tablet bilgisayarları dağıtıyoruz. 200 tablet bilgisayarı Sebahattin Zaim Anadolu Lisesi'nde dağıtıyoruz. 12 bin 800 adet tablet bilgisayarı da bugün teslim ediyoruz.

Kara tahta sözünü tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz. Proje, öğretmeni daha önemli yapacaktır.'

'HEM DİNDAR HEM ÇAĞDAŞ OLUNAMAZ MI?'

'Dindar nesil yetiştiriyoruz 'sözlerine gösterilen eleştirilere de tepki gösteren Erdoğan, şöyle konuştu:

'Ne söylediğim açık, yoruma mahal yok. Bir dayatma içinde değiliz. Bu ülkenin evlatlarının milli değerlerini öğrenmeleri engellendi. Milli, manevi değerleri öğretenler cinayet işlemiş gibi tutuklandı. 24. madde Din Kültürü ve Ahlak dersi bize yüklenen bir görev ve bunu devlet öğretir diyor.

Gencecik çocuklar sakallarına bakılarak üniversite kapılarından geri çevrildi. Ayağımızda çarık yoktu, defter kitap yoktu. Işığında ders çalışacak gaz lambasına koyacak yağ yoktu. Ekmeğin içini silgi olarak kullandılar. Analarımız okula tezek taşıdı.

Dindar bir nesil çağdaş olamıyor mu? Hem dindar, hem çağdaş olunamıyor mu? Hem çağdaş hem dindar bir nesil nasıl yetiştirilirmiş onu bir düşünün. Dindar bir nesil özgürlüklere saygılıdır. Farklı düşüncelere, inanç gruplara saygılıdır.

'KIZLARIMIZA AZ MI ÇİLE ÇEKTİRDİNİZ'

Bugün de bu zihniyeti taşıyan kafalara isyan ediyoruz. İkna odalarının mucitleri bugün bizi eleştiriyorlar. Kızlarımıza az mı çile çektirdiniz. İkna odalarına seslerini yükseltemeyenler bizi karalamaya çalışıyorlar. Bu ülkenin tüm çocukları okuyacak. Eğitimin en ileri imkanlarından yararlanacak.'

 


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı