Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kılıçdaroğlu'nun Gündeminde Suriye Var

27 Ağustos 2012 Pazartesi günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bu topraklarda yeniden ulusal kurtuluş savaşını başlatacağız, bu ülkeyi özgür ve bağımsız kılacağız'' dedi.

Partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın yeni binasını hizmete açan Kılıçdaroğlu, ulusal kurtuluş savaşının Afyonkarahisar'dan başladığını belirterek, Afyonkarahisarlıların zafer bayramını kutladı.

Türk halkının hiçbir zaman savaş istemediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ''Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir'' dediğini anımsattı.

Türkiye'nin, ''Komşularla sıfır sorun'' politikasından, neredeyse savaşın eşiğine geldiğini savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Malatya Kürecik'e bir savunma kalkanı kurdular, milletvekilleri giremiyor oraya. Dün Hatay'da bir kampa bizim milletvekillerimiz giremedi. O toprak Türkiye Cumhuriyeti'nin toprağı mı yoksa AKP'nin birilerine peşkeş çektiği bir toprak mı- Böyle anlayış olabilir mi- Sıfır terörle aldılar, geldiğimiz noktaya bakın. Şu anda Türkiye'de bir hükümet boşluğu var. Olayları yönetemiyor. Ama kaygı ve endişeye gerek yok. Bu topraklarda yeniden ulusal kurtuluş savaşını başlatacağız, bu ülkeyi özgür ve bağımsız kılacağız. Sayın Başbakan'a soruyorum; o kamplarda neler yapılıyor.''

Kılıçdaroğlu, terör konusunda hükümetin ''Beceriksiz'' olduğunu ileri sürerek, ''Bu hükümet terörü çözemez. Kapasitesi de yok, çapı da yok, bilinci de yok'' ifadesini kullandı.

Hükümetin özgür iradesiyle karar veremediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan, egemen güçlerin Ortadoğu'daki taşeronu olmaktan vazgeç. Bu halk Suriye ile savaş istemiyor'' dedi.

İl binasının hayırlı olması temennisinde bulunan Kılıçdaroğlu, binanın, ''Gelip oturma yeri'' olmadığına değinerek, partililerden burada ülke sorunlarına çözüm üretmelerini istedi.

Kılıçdaroğlu, ''Partili arkadaşlarımdan bir isteğim daha var. Parti içinde kavga, dedikodu istemiyorum. Kavga, dedikodu yapacak kişilerin bu kapıdan içeri girmesini de istemiyorum'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, herkesi CHP çatısı altında birleşmeye de davet etti.

Açılışın ardından Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen ''Zafer Balosu ve Dayanışma Gecesi''ne katıldı.

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında ise partililerden daha çok çalışmalarını ve iç çekişmelerden uzak durmalarını istedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ben, bana düşen görevi yerine getiriyorum. Herkese düşen görev var. Sizler de çalışacaksınız. Bizim CHP'de kötü bir hastalık var, bir birinin açığını arama. Yok öyle bir şey. Bazı yanlışlıklarımız eksikliklerimiz olabilir. Hatalardan ders alan yapıyı yeniden oluşturmalıyız. İktidar bize çok yakın, yeter ki iktidar için çalışalım'' dedi.

Kılıçdaroğlu, gecede partiye yeni katılanlara rozetlerini takarken, emeği geçenlere ise onur belgesi verdi.

Muhabir: Barış Gündoğan

Yayıncı: Murat Taydaş


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı