Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

THK geleceğin havacılarını yetiştiriyor

5 Ağustos 2012 Pazar günü yayınlandı Eskişehir'in İnönü ilçesinde, paraşüt, yamaç paraşütü, yelken kanat, planör gibi hava sporları eğitimi verilen Türk Hava Kurumu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi, gazetecilere tanıtıldı.

Tesisteki gezi öncesi gazetecilere bilgi veren THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Başkanı Hakan Ersoy, bin 200 dönüm alana sahip merkezin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1936 yılında kurulduğunu kaydetti.

Hafif uçakların iniş ve kalkışıyla amatör spor faaliyetleri kapsamında her türlü uçuş ve atlayış eğitimlerine uygun olan merkezde paraşüt, planör, yelken kanat, yamaç paraşütü ve model uçak okulları bulunduğunu belirten Ersoy, 16 yaşını dolduran tüm gençlere hizmet verebildiklerini söyledi.

Ersoy, eğitimlerin bir hafta ile iki ay arasında sürdüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

''Bu eğitimler esnasında öğrencilerimiz merkezimizde kalmaktadır. Yeme içme ve eğitim ihtiyaçları, THK Genel Başkanlığınca karşılanmaktadır. Gençlerimize havacılığı sevdirmeyi hedefliyoruz. Her yıl özellikle mayıs ayından itibaren yaz aylarında yoğun bir şekilde ağırladığımız öğrencilerimize havacılığı sevdirmek ve yaygınlaştırmanın yanı sıra kardeşlik ve paylaşma duygusuyla öz güveni bu tesislerde vermekteyiz.

Eskişehir'de kış aylarının ağır geçmesi nedeniyle bu yıl ilk kez ocak ayından itibaren Şanlıurfa, Edirne, Işıklar Askeri Lisesi ve Hava Harp Okulu'nda da planör uçuşları düzenledik. Öğretmenlerimiz bu bölgelere giderek havacılığı sevdirdi, onların havacılık hakkındaki bilgilerini tazeledi ve planörle uçurdu.''

Yamaç Paraşütü ve Yelken Kanat Okullarının, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde sürdüğü bilgisini veren Ersoy, Yelken Kanat Okulunun, Kayseri'nin Talas ilçesinde milli takım kadrosu seçmelerine katıldığını, Model Uçak Okulunun da Fransa ve İtalya'da faaliyetlerini sürdürdüğünü anlattı.

Daha sonra, geçmişi, sahip olduğu havacılık birikimi ve uygun hava koşullarıyla Türkiye'nin en önemli sportif havacılık merkezlerinden biri olan tesisler, gazetecilere tanıtıldı.

Tanıtımın ardından bazı gazeteciler, 230 metre yükseklikteki C Tepesinden eğitmenler gözetiminde yamaç paraşütü ve planörle uçuş deneyimi yaşadı.

Muhabir: Oktay Özden / Sedat Gök

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı