Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Elitaş; Terörle Beslenen Kim Varsa Lanetliyorum

26 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri’deki bombalı saldırıyla ilgili olarak, “Terörden beslenen, terörü lanetleyen bazı meselelerle terörün dümen suyuna girmiş her kim varsa şiddetle ve nefretle lanetliyorum.

Bu ülkenin, TBMM’nin yapması gereken en önemli şey terörizmi, teröristi lanetleyebilmek, onu besleyen, destekleyen bütün kaynakları şiddetle kınayıp yok edebilmek için gayret göstermektir” dedi.

Elitaş, Meclis’te gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bugün Kahramanmaraş Göksun’daki bir trafik denetlemesinden kaçan teröristlerin Kayseri Pınarbaşı’nda Emniyet Müdürlüğü’ne yaptığı bombalı saldırıyla ilgili Elitaş, “Terörden beslenen, terörü lanetleyen bazı meselelerle terörün dümen suyuna girmiş her kim varsa şiddetle ve nefretle lanetliyorum. Bu ülkenin, TBMM’nin yapması gereken en önemli şey terörizmi, teröristi lanetleyebilmek, onu besleyen, destekleyen bütün kaynakları şiddetle kınayıp yok edebilmek için gayret göstermektir” dedi.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan’ın terör konusunda Meclis’i acil toplantıya çağırmasıyla ilgili olarak Elitaş, “Bu konuyla ilgili TBMM gerekli çalışmalarını, faaliyetlerini yapıyor, hükümet de üzerine düşen görevi yapıyor” dedi.

“HÜKÜMET İÇİNDE ÇELİŞKİ YOK”

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Uludere ile ilgili açıklamaları ve AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in Şahin’in açıklamalarına tepkisinin hatırlatılması ve bu çelişkiyi nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Elitaş, “Hükümette herhangi bir çelişki söz konusu değildir. Sayın Başbakanınız son açıklamayı yaptı. O konu üzerinde bizim farklı bir yorum yapmamız mümkün değil” dedi.

Bir gazetecinin “Sayın Başbakan sus emrini kime verdi sizce?” sorusu üzerine de Elitaş, “Bu konuyla ilgili araştırmalar incelemeler yapılıyor. Herkesin daha ölçülü konuşma gereğini ifade etmek gerekir. ‘Sus emri’ diye bir algılamayı doğru bulmuyorum” dedi.

Henüz soruşturması bitmemiş, ama görünüşü itibariyle bir hata denilebilecek konuyla ilgili terörü ve terörizmi destekleyici söylemler içerisinde bulunmanın, terörle mücadeleyi zaafa uğratmak gayreti içinde olanların dümen suyuna girmek olduğunu ifade eden Elitaş, şöyle devam etti: “Hadise, sonucu alınmamış soruşturması devam eden bir durumdur. Ama o hadiseyi gündeme getirerek terörle mücadeleyi zaafa uğratmaya gayret gösterenler şu anda herhalde avuçlarını ovuşturuyorlardır. Dümen suyuna girenleri nasıl kendi yollarına getirdiklerinin zevkini yaşıyorlardır. Aklı başında hiç kimse, toplumun kanaat önderleri, siyasi parti mensupları bu konuyu malzeme haline getirip terörizmin dümen suyuna girmemelidir.” Terörün Kayseri’ye gelmesinin bir tesadüf mü yoksa mesaj mı olduğuna ilişkin bir soru üzerine de Elitaş, “Aldığımız bilgiye göre, Kahramanmaraş’ta jandarmanın yaptığı trafik kontrolünden kaçan iki teröristin kendilerini takip eden emniyet güçlerinden kaçarken canlı bomba olarak ana cadde üzerinde Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü’nü görünce orada canlı bomba olarak işi bitirmeleri. Amaçlarının Kayseri olduğundan ilk bilgiler çerçevesinde emin değiliz. O konuda henüz net bilgi ulaşmadı” dedi.

Teröristlerin emniyet binasına girmeye çalıştıkları yönündeki bilginin sorulması üzerine Elitaş, henüz bu bilginin de net olmadığını söyledi.

Elitaş, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in hedefin Emniyet Müdürlüğü olmadığı şeklindeki açıklamasının hatırlatılması ve Bakan Şahin ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine, “İlk bilgi, net bilgi sayın bakandadır. Onun açıklamalarını şu anda dikkatle takip etmek gerekir” dedi.

Terör örgütünün dün bundan sonra adam kaçırmaların olacağını açıklaması üzerine bugün de Kayseri’de bu olayın yaşanmasının siyasete bir mesaj mı olduğu yönündeki soru üzerine Elitaş, şöyle konuştu: “Terör örgütü ne mesaj verirse versin, Türkiye Cumhuriyetinin güvenlik güçleri, hükümeti, bütün siyasi birimleri terör örgütüyle mücadelesine devam edecektir. Mesajdan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yetkilileri hiçbir şekilde korkmazlar. Üç tane beş tane çapulcu kime ne mesaj verirse versin, terörle mücadele aynı şekilde, aynı hızla devam edecektir.” BDP’nin Meclis’in acil toplanması çağrısının da İçtüzük çerçevesinde değerlendirileceğini söyledi

Elitaş, kamuya ait gençlik kamplarında harem selamlık uygulaması ile ilgili haberlerin sorulması üzerine, gazete haberleri ile bu konuyu değerlendirmeyi uygun bulmadığını söyledi.

Üçüncü dönem milletvekili seçilemeyecek olan bazı bakanların belediye başkanı adayı olacakları yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Elitaş, “Kısmette ne varsa o olur” karşılığını verdi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı