Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İçişleri Bakanı Viyana'da

12 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl Leitner'in resmi davetlisi olarak dün geldiği Viyana'da temaslarını bugün de sürdürdü.

Avusturya'nın başkenti Viyana'nın 16. bölgesindeki Brunnenmarkt pazaryerini Büyükelçi Ayşe Sezgin ve beraberindeki heyet ile dolaşan İçişleri Bakanı Şahin, burada Türk pazarcılarla sohbet ederek erik ve kiraz yedi.

İçişleri Bakanı Şahin, esnaf ve sivil toplum kuruluşları üyeleri ile sohbet toplantısına katıldı.

Bir Türk lokantasının bahçesinde yapılan sohbet toplantısında konuşan İdris Naim Şahin, "Sizler burada toplam 79 milyon vatandaşlarımızın özgül ağırlığı olan bireylersiniz. Sizin kendinize güveniniz ve başarılı işadamlarımızın olması bizleri mutlu ediyor. Bu hafta Bahreyn İçişleri Bakanı konuğumdu. 23 yıl önce binbaşıyken Türkiye'ye geldiğini ve şimdi ülkenin değişiminde müthiş etkilendiğini anlattı. Bizlerfarkına varamıyor olabiliriz ama Türkiye gelişiyor. 130 ülke bize aşağıdan bakıyor. Biz hep üzerimizde olan 10-15 ülkeye baktığımız için aşağıdakileri göremiyoruz" dedi.

Az sayıda Türk vatandaşa hitabeden Bakan Şahin, sohbet toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, Avusturya ziyareti ile ilgili sorulara yanıt olarak "Avusturya İçişleri Bakanı Sayın Leitner'e güvenlik ve işbirliği anlaşmamızın yeni şeklini sunduk. Avusturya Devleti'nin cevabını bekliyoruz. Bu cevap kısa zamanda gelir ve karşılıklı olarak imzalarız. Sanırım bu yıl içerisinde imzalamış oluruz" ifadelerini kullandı.

Yeni işbirlikleri açısından teknik heyetlerin görüşmelerde bulunduğunun altını çizen Şahin, "Türk vatandaşlarına uygulanan vize konusunda, özellikle Şengen uygulamasında, Avusturya hükümetinin yardımını istedik. Türkiye artık nüfus hareketlerini yönetme konusunda Avrupa Birliği müktesebatına ve Birleşmiş Milletler iltica ve göç kriterlerine uygun bir yönetimi gerçekleştirme noktasındadır. Bunu AB ve BM üyesi ülkeler yakından biliyorlar. Bu hususu bir kez daha değerlendirdik ve teyit etmiş olduk.Suçluların karşılıklı iadesi konusunda var olan anlaşmamızın daha sıkı şekilde uygulanması konusunda mutabakata vardık" şeklinde konuştu.

Avusturya'ya aile birleşimi için gelecek olan Türklere getirilen Almanca zorunluluğu konusunda sıkıntıların yaşandığını ve Avrupa Adalet Divanı kararlarına rağmen uygulamalarda aksamalar olduğunun hatırlatılması üzerine konuşan İdris Naim Şahin, "Avusturya bu konuda çok daha objektif bakışa sahip. Hukuki gelişmelere uyum sağlamaları ve hukuka uygun davranmaları için Avusturya'nın objektif bir iradesi söz konusu. Yani duygusal davranmak yerine hukuki ve objektif davranmadan yana bir uygulamanınyanındalar" dedi.

Sohbet toplantısının ardından cuma namazını kılmak üzere Avusturya Türk İslam Birliği'ne bağlı Merkez Camii'ne giden Bakan Şahin, burada da vatandaşlarla sohbet etti. Bir dernekte düzenlenen sohbet toplantısına katılacak olan İçişleri Bakanı Şahin, bu akşam Türkiye'ye dönecek .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı