Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bu Keyfin Eşi Yok

6 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası, Fatih Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde Haliç'te başladı.

Şampiyonanın ilk gününde ECI takımından Kerem Tuncer-Alpay Akdilek ikilisi birinci oldu.

Fatih Belediye Başkanlığı Grand Prix 1 ilk gün yarışına 10 tekne katılırken, birinciliği 48.24,609'luk zamanıyla Kerem Tuncer-Alpay Akdilek idaresindeki ECI takımı aldı. Yarışta, ECI takımının ardından, Murat Leki-Orçun Tufan ikilisinden oluşan Beşiktaş Miele 49.05,015'lik derecesiyle ikinci, Saruhan Tan-Kerim Zorlu yönetimindeki YKM Sport takımı da Beşiktaş Miele'nin yaklaşık 3 saniye gerisinde 3. sırayı elde etti.

İspanya, İtalya, Portorico, Portekiz ve Türkiye'den pilotların rekabet ettiği şampiyonanın ilk ayağı 3,92 kilometrelik parkurda koşuldu. Geçen yıl da dünya şampiyonu olan ve bu sene ECI Takımı renkleriyle yarışan Kerem Tuncer-Alpay Akdilek ikilisi 48:24.609 derecesiyle sezonun ilk kupasını aldı. Yarışmada ikinciliği 49:05.015'lik derecesiyle Murat Leki ve Orçun Tufan'dan oluşan Beşiktaş-Miele Takımı, üçüncülüğü ise bu ikilinin yaklaşık 3 saniye gerilerinde kalan Saruhan Tan ve Kerim Zorlu'dan oluşan YKMSport Ekibi kazandı.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver, UIM Komiseri Ahmed İbrahim Elbloushi, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Genel Sekreteri Songül Kara, İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık, Petrotürk Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Ağaoğlu ve Portaxe Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Sapmaz verdiler

KEREM TUNCER: "YARIŞ BİZİM İÇİN RAHAT GEÇTİ DİYEBİLİRİM"
ECI takımı adına konuşan Kerem Tuncer, aslında kolay bir yarış olmadığını belirterek, "İlk 10 turda biraz rahatladık. Ondan sonra kaza oldu. Kazadan sonra tekrar çift bayrak çıktı. Yarış bizim için rahat geçti diyebilirim. Su ve organizasyon çok güzeldi" dedi.

Geçen yılki başarılarını bu yıl tekrarlamak istediklerini vurgulayan Kerem Tuncer, "İnşallah yarın böyle güneşli bir hava olur. İzleyenlerin daha fazla, daha kalabalık olmasını isteriz" ifadelerini kullandı.

OFFSHORE YARIŞLARI HALİÇ'TE DEVAM EDECEK
Fatih Belediyesi ev sahipliğinde, Işıklar Holding-Architon ana sponsorluğunda düzenlenecek şampiyona bu yıl 8 şehir dolaşacak. Karbon Zero uygulaması ile çevreci yaklaşımını sürdüren organizasyon bu yıl aynı zamanda bir başka sivil toplum örgütü Lösev'i de destekliyor. Şampiyonanın İstanbul ile başlayan rotası Samsun, Elazığ-Tunceli, Van, Erdek ve Mersin ile devam edip Gaziantep'te noktalanacak. Yarışın İstanbul ayağının ikinci yarışı 6 Mayıs Pazar günü yine saat 14.00'te Haliç'te verilecek


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı