Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Baro avukat görevlendirmedi

4 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı Balyoz davasına katılmayıp duruşma salonu önünde basın açıklaması yapan sanık avukatları, mahkemeyi suçladı.

Avukatlar, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanık avukatlarını davadan el çektirmek için gayret ettiğini öne sürdü. Balyoz davasına katılmayan sanık avukatları, davanın görüldüğü duruşma salonu önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Avukat Salim Şen mahkemenin 19 Nisan tarihinde görülen duruşmada aldığı ara kararlara değinerek, "Kararlar ile savunma makamı üzerinde baskı ve yaptırımlar doruk noktasına ulaşmıştır. Mahkeme yargılamanın başından itibaren verdiği hukuka aykırı kararlarına bir yenisini daha ekleyerek 108 avukat hakkında suç duyurusunda bulunmuştur." dedi.

Açıklamada, yargılamanın en başından itibaren sadece savunma sırasında sarf ettikleri sözler nedeniyle 17 avukat hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi. Açıklamayı yapan avukat Şen, "Mahkeme, son kararıyla yargılamada asli suje olan avukatları davadan el çektirme gayretine devam etmektedir." iddiasında bulundu. Balyoz davasını yürüten İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ni eleştiren Şen, "Savunma hakkının tesisi yönünde ortaya koyduğumuz kararlı duruşa karşılık 'davayı uzatıyorlar' çarpıtması da gerçeklerin ortaya çıkmasının engellenmesi amacıyla kullanılmaktadır." dedi.

Bu arada Balyoz Davası duruşmasında da tutuklu sanık eski HAVELSAN Genel Müdürü Ömer Faruk Ağa Yarman, savunmasına devam etti. Mütalaada herkese aynı darbe suçlaması bulunduğunu belirten Yarman, "Balyoz Harekât Planı'nda darbenin 4 aşamasından bahsedildiği ileri sürülüyor. Ben hiçbir aşamasında yokum. Balyoz Harekât Planı’nın eklerinde darbede görevlendirme yapacak ve görevlendirilecek personel listeleri yer alıyor. Eğer bu listelere itibar ediliyorsa, ben bu listelerin hiçbirinde yokum. Plan seminerinde de adım hiçbir yerde geçmiyor. Ben bu darbenin neresindeyim? Hep soruyorum, çoluğuma çocuğuma anlatamıyorum. Hayatım boyunca darbelere de darbecilere de karşı oldum. Bir sivil olarak ben sıkıyönetimde ne yapacağım? Yahu ben çavuş bile değilim. Bunlar, hep sahte dijital dosyalardan yorumla çıkarılmış? Bunlar bir ispat değil. Bununla beni 20 yıl hapse mi atacaksınız?” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı