Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ergenekon Davası

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Ergenekon davası tutuklu sanığı Ulaş Özel, yakalandığı operasyonda güvenlik güçlerine silahların yerini kendisinin gösterdiğini söyledi.

Ancak ifadesinin ilerleyen bölümlerinde Özel, üvey babası tarafından silahlarının yerinin ihbar edilmesi sonrasında polis tarafından operasyon yapıldığını söyleyerek ilk söylediği sözleri yalanladı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 287'nci duruşmasında CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile Veli Küçük, Doğu Perinçek, Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 38 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan Mehmet Murat Yücel hazır bulundu.
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de aralarında bulunduğu 28 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Tekin'in avukatı tarafından mahkemeye mazeret dilekçesi verildiğini belirten Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanık Muzaffer Tekin'in sağlık sorunları nedeniyle iki gün duruşmalara katılamayacağını açıkladı.

Başkan Özese, tutuklu sanık Sevgi Erenerol'a avukatı Vural Ergül'ün, mahkemeye dün gönderdiği dilekçe Erenerol'un avukatlığından istifa ettiğini açıkladığını belirtti.

Özese'nin hatırlatması üzerine Mehmet Kozan isimli bir avukatının daha olduğunu belirten Erenerol, Kozan'ı da azledeceğini belirterek ardından Baro'dan kendisine avukat tayin edilmesini talep edeceğini söyledi.

Tutuksuz sanıklardan Murat Uslukılıç'ın avukatı Metin İslamoğlu tarafından mahkemeye dilekçe verildiğini belirten Başkan Özese, "22 Nisan 2013 tarihli oturumda, duruşma salonundan çıkarken 5-6 kişi tarafından ağır hakaretlere uğradığını belirterek sesli ve görüntülü duruşma kayıtlarından bu kişilerin isimlerinin tespit edilmesini ve haklarında işlem yapılmasını talep etmiş." açıklamasını yaptı.
Ardından da önceki oturumda savunmalarının alınmasına karar verilen 6 sanığın savunmasının alınmasına başlandı. Ergenekon davasına sonradan birleştirilen ve "Şile kazıları davası" olarak bilinen davanın tutuklu sanığı TİKKO itirafçısı Ulaş Özel, savunmasını yapmak üzere kürsüye alındı. Kendisinin gözaltına alındığı operasyon sırasında polislerin silahlara ilişkin hiçbir bilgisi olmadığını ve yerlerini bilmediğini belirten Özel, "Silahların yerlerini onlara ben gösterdim." dedi.

Operasyonun önce TİKKO operasyonu olarak başladığını belirten Özel, daha sonradan Ergenekon davası ile bağlantısı olduğunun iddia edildiğini anlattı. Ancak silahları kendisinin gösterdiğini belirten Özel, ifadesinin ilerleyen bölümlerinde üvey babasının, silahların yerini ihbar etmesi üzerine operasyonun başladığını söylemesi dikkat çekti.
Örgüt (TİKKO) üyesiyken güvenlik güçlerine teslim olduğunu belirten Özel, teslim olmasından sonra jandarma bünyesinde çalıştığını ve kendisine verilen görevlerin dışına çıkmadığını, haricen bir faaliyet içinde bulunmadığını söyledi.

Özel, bu çalışmaları nedeniyle de ödüller aldığını anlattı. Duruşma Özel'in ifadesi ile devam ediyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı