Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ankara'da Hüsn-i Hat sergisi

19 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Diyanet İşleri Başkanlığı, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi hat sanatı ustalarının eserlerinden oluşan sergi açtı.

ATO Congresium Kongre Merkezi'ndeki Hüsn-i Hat Sergisi’nin açılışını TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez yaptı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, birlik ve beraberlik mesajları vererek, “'Bizim kültürümüz biraz da sözlü kültürdür, Müslümanlığımız dinlemeye dayalıdır. Demek ki ilahi mesajları ne kadar dinlersek, inşallah daha uygun, güzel işleri yapma fırsatı ve imkanı olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Demokrasinin kültür ve ahlak ayağı yoksa, o demokrasi diyet demokrasidir, o demokrasinin kalorisi yoktur” diyen Çiçek, uzun zamandan beri demokrasinin hukuk ayağını kuvvetlendirmeye, kanuni düzenlemelerle işin bu kısmını takviye etmeye çalıştıklarını belirtti.

Çiçek, “Buna ihtiyaç var. Çünkü bizim demokrasimiz henüz siyasi depremlere yeteri kadar dayanıklı değil. Bunun sıkıntılarını darbeler vesilesiyle hep gördük ama üzerinde durulması gereken ahlak ayağı sadece siyaset yapanlar bakımından değil, toplum açısından da önemlidir. Bu olmadığı takdirde bunların ortaya çıkardığı kültür ve ahlak ayağından kaynaklanan, zafiyetlerden kaynaklanan boşluğu biz kanun çıkararak doldurmaya çalışıyoruz. Onun için de yeteri kadar dolduramıyoruz” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kutlu Doğum Haftası’nın öneminden bahsederken, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise, Ankara’da böyle bir sergi açmaktan mutlu olduklarının altını çizdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve yabancı misyon temsileri hat sergisindeki eserleri ilgi ile inceledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı