Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yanlış ameliyata rekor tazminat

29 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı Atatürk Üniversitesi, yanlış ameliyat sonucu felç kalan iki hastaya 2 milyon dolar tazminat ödenmesi kararıyla ilgili basında çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yanlış iki ameliyat nedeniyle toplam 2 milyon lira tazminat ödemeye mahkum edildiği mahkeme kararının Danıştay tarafından onaylanmasının ardından üniversite tarafından açıklama yapıldı. Üniversiteden yapılan açıklamada basında çıkan haberlerin abartılı ve bir kısmının da gerçek dışı olduğu ifade edildi. Mahkeme bitiminden itibaren davacılara 701 Bin TL ödeme yapıldığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Nurcan Fırat ve Ramazan Kılıç’ın üniversitemiz aleyhine açmış olduğu tazminat davası, dava sonucu ve dava sonrası süreç, davacıların avukatı tarafından basına taşınmıştır. Söz konusu avukat tarafından yapılan değerlendirmelerin, farklı, abartılı ve bir kısmının da gerçek dışı olduğu üzüntüyle izlenmiştir.

Mahkeme tarafından karar altına alınan borç miktarı, üniversitemiz tarafından ödeme planı altına alınmıştır. Üniversitemiz, mahkeme sürecinin bitiminden, bugüne kadar, içinde bulunduğu şartları sonuna kadar zorlayarak, davacılara toplam 701.215,21 TL ödemiştir. Ayrıca üniversitemizin yaşadığı ödeme güçlüğü, ilgili bakanlığa bildirilmiş ve borcun tamamının ödenmesi için destek istenmiştir. Dava avukatı tarafından, yazılı ve görsel basına verilen ve üniversitemizi hedef alan farklı, abartılı ve büyük bir kısmı da gerçek dışı olan beyanlardan dolayı, dava ve talep hakkımızın saklı olduğu saygıyla duyurulur. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı