Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şike tartışmaları yeniden

27 Mart 2013 Çarşamba günü yayınlandı FIFA U20 Dünya Kupası kura çekimini değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, ev sahibi olmanın avantajını kullanarak kupayı kazanmak istedikleri söyledi.

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan FIFA U20 Dünya Kupası'nın kura çekiminin ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“KUPA TÜRKİYE'YE GELMİŞKEN DE KUPANIN TÜRKİYE'DE KALMASINI İSTİYORUZ”

Bu turnuvanın Türkiye'ye alınmasında emeği olan herkese teşekkür ettiğini belirten Başkan Demirören, “Her şey bu gün başladı.

Türkiye'nin kendini ispat etmesi gerekiyor. Türkiye Avrupa'nın 6. büyük ekonomisine sahip bir ülke. Biz tabi ki U20 Dünya Kupası ile yetinmiyoruz. Türkiye olarak 2020 Olimpiyatları’na adayız. Bunu da alacağımıza inanıyoruz. Daha sonrasında Avrupa Şampiyonası'na Türkiye'ye getirmek için çalışacağız. U20 Takım oyuncularına destek verilmesi gerekiyor. Çünkü bu gençlerimiz uzun vadede A Milli Takım'ın oyuncuları olacaktır. Kupa Türkiye'ye gelmişken de kupanın Türkiye'de kalmasını istiyoruz” dedi.

Demirören, daha önce söylediği “Federasyon olarak teşekkür bekliyoruz” sözlerine açıklık getirerek, “Bu açıklamamın ardından söylenenleri hayretle izledim. Türk Milli Takımı ve Türk takımlarının Avrupa Şampiyonları’na katılamayacağı hatta kaç sene gidemeyeceği konusunda toto oynanıyordu. Bugün iki takımımız Avrupa'da başaralı yerlere geldi. Tabi ki bu takımların buraya gelmesinde Federasyon olarak bir sürecimiz yok biz sadece sürecin önünü açtık. Biz bunun önünü açmasa belki burada U20 Dünya Kupası düzenlenemeyecekti. Türkiye cezalı olsaydı belki turnuva bile iptal edilebilirdi” diye konuştu.

Basın mensuplarının “3 Temmuz süreci bitti mi?” sorusuna ise Başkan Demirören, federasyon açısından her şeyin bittiğini ve gerisinin ise UEFA'nın kararı olacağını söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı