Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Darbecileri araştırma komisyonu

5 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, 12 Eylül davasına katılmalarının ardından Meclis'te de darbelerin araştırılması için komisyon kurulması yönündeki önergeleri ile 'katmerli heyecan' yaşadıklarını söyledi.

Bahçekapılı, "AK Parti milletvekilleri olarak bu işe başlamanın, bu yolu açmanın gururu içindeyiz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Ayşe Nur Bahçekapılı ve Ahmet Aydın ile bazı milletvekilleriyle darbelerle ilgili Meclis Araştırma Önergesi'ni TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunmalarının ardından gazetecilere açıklama yaptı. Bahçekapılı, "AK Parti Grubu olarak darbeleri insanlık suçu olarak görüyoruz ve araştırılması gerektiğine inanıyoruz. Önergemizin hedefi de bu" dedi.

Önergenin, 1960 ihtilalinden başlamak üzere 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan dahil olmak üzere bütün darbelerin hangi alanlarda hak mağduriyetlerine yol açtığını ve bu mağduriyetlerin nasıl giderileceğine ilişkin Komisyon kurulmasını içerdiğini anlatan Bahçekapılı, 11 Nisan Çarşamba günü önergenin Genel Kurul gündemine alınmasını planladıklarını söyledi.

Konu hakkında diğer siyasi parti grupları ile de görüşeceklerini belirten Bahçekapılı, diğer partilerin de benzer önergeleri olması durumunda İçtüzük gereğince birleştirilerek gündeme alınabileceğini de bildirdi. Konuya ilişkin tek araştırma komisyonu kurulacağını da belirten Bahçekapılı, "Araştırma komisyonlarının nasıl çalışacağı İçtüzük'te zaten belli. Ama kurulacak bir komisyonun nasıl çalışacağı konusunda bir yorumda bulunmak doğru olmaz. Bunu komisyonun kendisi inisiyatifiyle belirleyecektir" dedi.

"KATMERLİ HEYECAN" AK Parti milletvekilleri olarak bugün heyecanlı olduklarını belirten Bahçekapılı, "Çünkü çok önemli bir gün bugün. Sabah milletvekili arkadaşlarımızla duruşmadaydık. Ondan sonra böyle bir önergeyi vermiş olmanın getirdiği katmerli bir heyecan var. Türkiye demokratikleşiyor, Türkiye'nin yolu açık. Türkiye'nin aydınlık geleceğine katkı sunmak bizim görevimizdir. AK Parti milletvekilleri olarak bu işe başlamanın, bu yolu açmanın gururu içindeyiz" diye konuştu.

Komisyon Başkanı'nın kim olacağı yönündeki bir soru üzerine de Bahçekapılı, "Şu anda hiçbir şey belli değil. Talepleri alacağız. Hangi arkadaşlar talepte bulunuyorlar, ona göre değerlendirme yaparız" diye konuştu.

Araştırma komisyonlarının çalışma süresinin sınırlı olduğunun hatırlatılması üzerine de Bahçekapılı, "Üç ay artı bir ay uzatılabiliyor. Komisyon arkadaşlarımızın kararıyla bu süre elbette yeterli olacaktır, çalışma tempolarına bağlı. Orada çalışmak isteyecek çok arkadaşımız olacağını düşünüyoruz. O anlamda da işimiz zor. Önemli olan istek ve kararlılıktır. Komisyon üyelerimizin de bunu gerçekleştireceğine inanıyoruz ve bu kadar kısa sürede yol alacağını düşünüyoruz" dedi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı