Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İkinci Ergenekon Davası

13 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İkinci Ergenekon davasının öğleden sonraki bölümünde Hakan Akdoğan'ın savunması alındı.

Akdoğan, iddia edilen Ergenekon terör örgütü ile ilişkisinin, tutuklu sanık İbrahim Özcan ile bir telefon görüşmesine dayandırıldığını savundu. Akdoğan, 'İbrahim Özcan ile tanıştığımızda bana yardımcı olacağını söylemişti. Yaylaya giderken yaylaların yabani hayvanlar nedeniyle tekin olmadığını söylediler. Ben de Özcan'dan bir av tüfeği bulup bulamayacağını sordum. O da 'Bir daha beni böyle konularla alakalı olarak arama' dedi.

Bir daha kendisini görmedim. ' diye konuştu.

Bir yakınının, kendisi için silah bulup bulamayacağını sorduğunu da belirten Akdoğan, 'Paraya ihtiyacım olduğu için bulabileceğimi söyledim ama bulamadım. ' diye konuştu.

Başkan Özese'nin, '2000 yılından bu yana değişik suçlardan dolayı sabıkası bulunduğunu hatırlatması üzerine Akdoğan, bu sabıka kaydının kendine ait olduğunu söyledi.

Tutuksuz sanık emekli albay Hüseyin Vural Vural da savunmasını salondaki perdeye yansıtarak sundu. Deniz Kuvvetleri 'ne uzun yıllar hizmet verdiğini ve MİT'te de görevlendirildiğini belirten Vural, 9 Eylül 1980 tarihinde 12 Eylül darbesinden 3 gün önce MİT 'te görevliyken 46 yaşında, verdiği dilekçe ile emekliye ayrıldığını söyledi.

Emekli deniz kıdemli kurmay Albay olduğunu belirten Vural, '78 yaşında, terör örgütü üyeliğiyle yargılanmaya başladıktan 3 yıl 3ay 2 gün sonra hakim karşısındayım. Öncelikle hakkımdaki suçlamaları reddediyorum. ' ifadesini kullandı.Soruşturma aşamasında 7 Ocak 2009 tarihinde göz atına alındığında iki cep telefonuna el konulduğunu anlatan Vural, 'Bu iki telefon bana 16 Ocak 2009 tarihinde Terörle Mücadele Şubesi 'nde iade edildi. İstihbaratçı olduğum için telefonlarımı inceledim. Birisinde bir şey yoktu. Diğerinde ise kayıtlı 347 telefon numarası olmasına rağmen 1205 kayıt ile karşılaştım. 858 tane tanımadığım telefon numarasının sim kartıma kopyalandığını fark ettim. Bu sayı nasıl olduysa iddianamede da 1320 'ye çıkmış. ' dedi.

Hüseyin Vural Vural, kendisine iade edilen bu iki cep telefonunu mübaşir aracılığıyla mahkeme heyetine göndererek 'İade edildikten sonra bu telefonları hiç kullanılmadım. İnceleme yapılmasını ve cep telefonuna nerede, ne zaman yükleme yapıldığının tespit edilmesini istiyorum. ' şeklinde konuştu.

Evinin 7 Ocak 2009 tarihinde saat 07.00 'de polisler tarafından basıldığını belirten Vural, 'Kıyafetleri pek de düzgün olmayan polislerden Ergenekon Terör Örgütü sözünü duyunca kapıyı hızla kapadım. 15-20 saniye düşünüp, kendime bir hareket tarzı belirleyip kapıyı açtım. Israrla arama kararları olup olmadığını sordum, gösterdiler. Arama kararında 'Ümraniye 'de bulunan el bombalarından, Danıştay saldırısına iştirakten ve Ergenekon terör örgütüne üyelikten şüpheli olduğum ' yazıyordu. Şahsıma yöneltilen Ergenekon terör örgütü üyeliği iddiası bana göre bir safsatadır. Ben böyle bir çeteyi ne duydum, ne de üyesi oldum. Ben denizaltıncı olduğum için torpido, top, tüfek bilirim ama el bombasını hayatımda hiç kullanmadım, görmedim. ' iddiasında bulundu.Savunmasında sık sık istihbaratçı olduğunu tekrarlayan Vural 'Bir istihbarat teşkilatında takip ve dinleme mutlaka yapılır. Aksi halde hainleri, başkalarına çalışanları bulamaz, tespit edemezsiniz. ' dedi.

Saat 17.15'te Vural'ın savunmasına ara verilen duruşma, yarına ertelendi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı