Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gaziantep'te Şafak Operasyonu

24 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Gaziantep'te, çıkar amaçlı suç örgütü kurarak, çek ve senet tahsilatı yaptıkları, tehdit, yaralama ve kurşunlama gibi olaylara karıştıkları belirlenen suç şebekesi çökertildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda şikayet ve ihbar üzerine, çıkar amaçlı suç örgütü kurarak, çek ve senet tahsilatı yaptıkları, tehdit, yaralama ve kurşunlama gibi olaylara karıştığı belirlenen suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. 10 ay süren teknik takip sonunda Gaziantep, Muğla, Kahramanmaraş, İstanbul ve Mersin'de özel harekat polislerinin de katılımıyla suç örgütü üyesi olduğu ileri sürülen kişilerin ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 15 kişi gözaltına alınırken, zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 8'i ruhsatsız olmak üzere toplam 10 adet çeşitli çaplarda tabanca, 347 mermi, 1 sustalı tabir edilen bıçak, 1 kelepçe, 1 biber gazı, çok sayıda çek ve senet, 29 uyuşturucu hap, 10 gram esrar, başka kişilere ait çok sayıda kredi kartı ve 4 pos cihazı ele geçirildi. Şüphelilerin, lüks araçlarla gezdikleri ve tehdit ettikleri kişileri biber gazı ve kelepçeyle işkence yaparak korku ve tehditle sindirmeye çalıştıklarıiddia edildi. Ele geçirilen tabancaların daha önce işlenen suçlarla ilgili kriminal incelemeye alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyet müdürlüğündeki işlemlerin ardından "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde silahla yaralama, kurşunlama, çek senet tahsilatı yapma, tehdit, silah kanununa muhalefet, uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak" suçlarından adliyeye sevkedildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı