Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Demirel'in sözlerini hatırlattı

14 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eceli ile öldüğü yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

Canikli, “Süleyman Demirel’in elinde böyle bir açıklama yapmasını gerektirecek ne var bilmiyorum, merak da ediyorum.” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölüm nedeniyle ilgili, Adli Tıp Kurumu’nun raporu ile ilgili görüşleri sorulan Canikli, “Bu süreçte resmi olarak kamuoyuna açıklanmış bir rapor yok. O bilgiler doğru ise gerçekten o konuda yargıya yol gösterici bir sonuç ortaya çıkmamış oluyor. Karar verecek olan yargıdır. Benim en dikkatimi çeken husus, sayın Demirel’in açıklamalarıdır. Israrlı şekilde, ‘Hayır, eceli ile ölmüştür’ diyor. Nasıl zehirlenme ya da başka bir teşebbüs neticesinde vefat etmiştir diyebilmek için elde delil olması gerekirse, aynı şekilde eceli ile ölmüştür demek için de hem uzman olmak gerekir hem de elde bilgi olmak gerekir. Benim çok garibime gitti ve dikkatimi çekti.” diye konuştu.

Eceli ile öldü diyebilmek için bunu ispat edecek delillere sahip olmak gerektiğini söyleyen Canikli, “DDK’nın raporundan sonra soruşturma başlatıldı. DDK’nın çalışması önemlidir. Delil demeyelim ama bazı karineler var. Demirel’in böyle bir açıklama yapmasını gerektirecek elinde ne var bilmiyorum, merak da ediyorum.” ifadesini kullandı. AK Parti’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu milletvekilleri ile yapılan toplantı hatırlatılarak, “Dokunulmazlıklar konusunda bu toplantıdan çıkacak sonuç, partinin tavrını etkiler mi?” şeklindeki soru üzerine Canikli, AK Parti’nin yol haritasının belli olduğunu vurguladı. Bütçe görüşmeleri dolayısı ile Meclis gündeminin dolu olduğunu hatırlatan Canikli, “Bu konular Ocak ayından itibaren daha da hızlanacaktır. Bu tür toplantıları sürekli yapıyoruz.” dedi.

Dosyaların gündeme alınması konusunda bir formül bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Canikli, alınmış kesin bir karar bulunmadığını ancak objektif kriterler uygulanacağını ifade etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı